Zeci de copii aflaţi în tabere de vară în Harghita şi Suceava au ajuns la spital (Video)
Distracţie întreruptă de sirenele ambulanţelor. Zeci de copii care se recreau în tabere de vară, în Harghita şi Suceava, au ajuns la spital, după ce au mâncat alimente alterate.
Distracţie întreruptă de sirenele ambulanţelor. Zeci de copii care se recreau în tabere de vară, în Harghita şi Suceava, au ajuns la spital, după ce au mâncat alimente alterate. Din fericire, cei mai mulţi dintre ei nu au făcut complicaţii şi nu vor rămâne prea mult timp internaţi. Specialiştii atrag însă atenţia că toxiinfecţia alimentară poate avea şi consecinţe grave, tocmai de aceea trebuie să acordăm o atenţie sporită regulilor de igienă.
Vacanţa petrecută în tabăra de vară din satul Potiond a luat o întorsătură neaşteptată. La scurt timp după ce au luat masa, nouă copii şi profesoara care îi însoţea au început să se simtă rău. Îi durea stomacul, aveau febră şi stare de greaţă.
La pensiune, inspectorii DSP nu au descoperit nereguli care să pună lacătul pe uşă. Au recoltat doar probe pentru analiză. Rezultatul ar urma să stabilească din ce cauză s-au îmbolnăvit copiii.
- O adolescentă de 16 ani din Harghita a împrumutat, în 2024, aproape 300 de cărţi de la bibliotecă. Câte a...
- Crimă şocantă în Harghita: Şi-a ucis victima, a ascuns-o sub o stivă de lemne şi i-a dat foc. Persoana...
- Competiţie acerbă între bucătari pentru cel mai bun preparat la Festivalul "Pomana porcului" din Harghita....
- Ipoteză în cazul tânărului dispărut de zile întregi şi căutat în lacul Zetea din Harghita. Lângă maşina...
- Tânăr din Harghita dat dispărut de mamă, căutat de pompieri în apele îngheţate ale lacului Zetea. Băiatul e...
Probleme au fost şi în judeţul Suceava, tot într-o tabără de vară, la Poiana Micului. Doisprezece copii au fost internaţi, după ce ar fi consumat alimente contaminate.
De această dată însă, copiii ar fi mâncat preparate din carne de pui congelată, adusă de acasă şi gătită în tabără.
Toxiinfecţia alimentară poate avea însă şi complicaţii, care să ducă la zile întregi de spitalizare. Prevenţia ne poate feri de probleme. Vorbim despre câteva reguli banale, pe care însă nu toată lumea le respectă.
Microbii se înmulţesc, mai ales, în lunile de vară, tocmai de aceea trebuie acordată o atenţie sporită igienei.
De asemenea, mâncarea trebuie gătită la o temperatură suficient de ridicată încât să distrugă bacteriile, iar alimentele să fie depozitate corect în frigider.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰