Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zeci de elevi găsiţi cu păduchi, la o şcoală din Mureş: "Din cauza igienei, că părinţii sunt nepăsători"

La nici o lună de la începerea noului an şcolar, au apărut şi primele cazuri de pediculoză în unităţile de învăţământ. Vorbim despre o şcoală din localitatea Band, judeţul Mureş, acolo unde zeci de elevi au fost găsiţi cu păduchi. De teamă că şi copiii lor ar putea lua aceşti paraziţi, părinţii au preferat să-i ţină acasă, până când problema va fi rezolvată. Cu toatea acestea, specialiştii le recomandă să-i consulte periodic, pentru ca şcolarii să nu transmită şi familiei.

de Sorin Tanţoş

la 02.10.2024 , 10:13

Deşi trăim în anul 2024, pediculoza, aşa cum este numită de specialişti sau păduchii, aşa cum îi cunoaştem cu toţii, continuă încă să bage spaima în rândul părinţilor, dar şi a copiilor. Asta s-a întâmplat şi la o şcoală din localitatea Band, judeţul Mureş, acolo unde, nu mai puţin de 29 de elevi, din cei nouă sute au fost depistaţi cu păduchi. 

Iuliu Moldovan, director DSP Mureş: Ca şi măsuri au fost iniţiate tratamente cu produse cu medicație specifică, antipediculoza la domiciliu. 

Cornel Todea, medic de familie: Singura soluţie este aceea de a le prescrie o reţetă cu un şampon antiparazitar şi acasă părinţii să îl administreze, să îl aplice în condiţii de siguranţă.

Vezi și

Mulţi dintre elevii depistaţi cu păduchi ignoră tratamentul

Pe acelaşi subiect

Părinţii elevilor se tem să-i lase pe copii la şcoală. Mai ales că, cei mai mulţi dintre elevii depistaţi cu păduchi ignoră tratamentul recomandat de specialişti sau şi mai rău, vin la cursuri fără a anunţa conducerea unităţii de învăţământ sau medicul de familie, că sunt putătorii acestor paraziţi.

Cornel Todea, medic de familie: Normal, trebuie cel puţin trei aplicări făcute şi un control. Bineînţeles, trebuie şi pieptănat, îndepărtat manual.

Localnică: Din cauza igienei, că părinţii sunt nepăsători. Au apă din Mureş. Aşa sunt ei, nu-i interesează de copii. 

Odată ce vor termina tratamentul elevii vor putea reveni din nou la şcoală, însă nu înainte de a fi consultaţi şi de medicul de familie.

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Zeci de elevi găsiţi cu păduchi, la o şcoală din Mureş: "Din cauza igienei, că părinţii sunt nepăsători"