Antena Meniu Search
x

Video Zeci de tone de tutun, confiscate dintr-un laborator clandestin, la marginea Craiovei. Cum arată "linia de producţie"

Peste 50 de tone de tutun au fost confiscate dintr-o fabrică clandestină ridicată la marginea Craiovei. Sute de metri pătraţi au fost transformaţi într-un adevărat laborator unde zeci de mii de pachete de contrabandă erau fabricate zilnic. Majoritatea erau vândute în ţări din vestul Europei, spun anchetatorii. Nouă persoane au fost reţinute. 

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 08:53

Vezi și

50 de tone de tutun,/confiscate dintr-un laborator

Aşa arăta laboratorul clandestin unde erau fabricate ţigările. O hală uriaşă, aflată la marginea Craiovei, dotată cu aparatură de sute de mii de euro.

Ofiţer IGPR: Am efectuat 14 percheziţii domicilare. În urma acestora au fost descoperite aproximativ 50 de tone de tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunţit tutun.

19 persoane au fost duse la audieri, iar nouă dintre acestea au fost reţinute. Capii reţelei sunt din România, spun autorităţile. 

Pe acelaşi subiect

Românii comandau tutunul din Bulgaria

Tutunul era adus din Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei de la Calafat. De acolo, era transportat cu ajutorul a patru camioane către Craiova. Ţigările erau fabricate şi ambalate cu însemnele unor mărci cunoscute, după care plecau spre ţări din vestul Europei, precum Germania sau Marea Britanie.

Ofiţer operativ al Poliţiei de Frontieră: Membrii reţelei sunt cetăţeni români, moldoveni şi ucraineni şi au fost supravegheaţi de colegii mei încă de anul trecut.

Românii erau cei care se ocupau de comandarea tutunului din Bulgaria.

Cetăţenii moldoveni ajutau la transportul lui, iar patru ucraineni erau plătiţi ca să fabrice şi să ambaleze pachetele de ţigări. Aşa au făcut sute de mii de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Zeci de tone de tutun, confiscate dintr-un laborator clandestin, la marginea Craiovei. Cum arată "linia de producţie"