Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zeci de motocicliști, tribut pentru Nicu Covaci, azi noapte, în Capitală. Cu flori și candele, fanii și prietenii s-au strâns pentru a-i aduce un ultim omagiu

Vestea morții lui Nicu Covaci a îndoliat o ţară întreagă. Admiratorii, fanii şi prietenii artistului au pregătit un moment special. S-au strâns noaptea trecută în mai multe zone din Capitală pentru a-i aduce un ultim omagiu fondatorului trupei Phoenix. Cu flori, candele sau cântece, cu toții s-au unit pentru a-l comemora pe unul dintre cei mai influenţi muzicieni ai ţării noastre. Legenda muzicii rock lasă în urmă o moştenire uriaşă şi o lecţie de viaţă pentru generaţii întregi.

de Iulia Pop

la 04.08.2024 , 08:34

În amintirea lui Nicu Covaci, zeci de motociclişti s-au adunat noaptea trecută în Capitală în semn de tribut. Fanii au ales sa cante pentru artist, aşa cum şi el a facut o viață întreag[ pentru ei, dar de această dată într-un mod diferit, pe acorduri de vioară.

Nicu Covaci, omagiat de fani și prieteni

Cei care l-au îndrăgit şi au împărtăşit cu el atât dragostea faţă de muzică dar şi faţă de motoare, s-au strâns în Piaţa Constituţiei, de unde au plecat într-o paradă, purtând poza legendei rock la loc de cinste, pe motor. Iar la Grădina Botanică, în timpul concertului susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică, fost membru al trupei Phoenix, artistul a ales să ţină un moment de reculegere alături de public, în amintirea bunului său prieten.   

Vezi și

Ovidiu Lipan Ţăndărică: Vrem sa-i creăm un moment de reculegere în memoria lui Nicu Covaci, care a plecat printre stele, s-a dus în eternitate, s-a dus în tot ce înseamnă spirit și muzică românească. Așadar, un minut de reculegere pentru Nicolae Covaci. O legendă, un prieten, un suflet, un om care a fost alături trup și suflet de trupa Phoenix.  

Pe acelaşi subiect

Varujan Vosganian: Acolo unde merge el, să fie un fluier veșnic înmugurit. 

Ovidiu Lipan Ţăndărică a fost baterist în trupa Phoenix, fondată de Nicu Covaci.

Ovidiu Lipan Ţăndărică: Este o pierdere, pentru mine, pentru România, pentru cultura romanească, pentru toți colegii noștri, mai avea multe de spus. 

Muzica lui Nicu Covaci răsună acum în toată ţara, mai tare ca niciodată

La un festival de folk din Brezoi, şi Ducu Bertzi i-a dedicat un moment emoţionant. Şi în cluburile rock din Costinești şi Vama Veche, răsună şlagăre îndrăgite de un popor întreg. 

Artistul a murit vineri seara într-un spital din Timişoara, la 77 de ani, după o luptă de jumătate de an cu o boală nemiloasă. Trupul lui Nicu Covaci va fi depus luni la Filarmonica Banatul, pentru ca toți cei care i-au apreciat muzica să îi aducă un ultim omagiu. La Timișoara, orașul pe care l-a iubit atât de mult și pentru care va rămâne un simbol al libertății. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Evenimente » Zeci de motocicliști, tribut pentru Nicu Covaci, azi noapte, în Capitală. Cu flori și candele, fanii și prietenii s-au strâns pentru a-i aduce un ultim omagiu