Antena Meniu Search
x

Zgonea a dat cu subsemnatul la Poliţie. Fostul şef al Camerei Deputaţilor, pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă

Valeriu Zgonea s-a prezentat, în această dimineață, la Secția 5 de Poliție din Capitală pentru a da cu subsemnatul în cadrul măsurii controlului judiciar. Acesta nu a făcut declarații în fața jurnaliștilor.

Valeriu Zgonea s-a prezentat, în această dimineață, la Secția 5 de Poliție din Capitală pentru a da cu subsemnatul în cadrul măsurii controlului judiciar. Acesta nu a făcut declarații în fața jurnaliștilor.

Ieri, fostul președinte al Camerei Deputaților fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar este urmărit penal Dumitru Dobrică, fost consilier județean în cadrul CJ Buzău în perioada iunie 2004 — decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Procurorii anticorupție spun că, începând cu luna iulie 2012, Dumitru Dobrică i-a promis lui Valeriu Zgonea, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a omului de afaceri într-o importantă funcție publică.

Surse apropiate anchetei au precizat că persoana care urma să fie numită în funcția publică este fiica omului de afaceri.

"La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. (...) Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu — Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale", arată sursa citată.

Anchetatorii spun că Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

Pe timpul controlului judiciar, Valeriu Zgonea nu poate părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Zgonea a dat cu subsemnatul la Poliţie. Fostul şef al Camerei Deputaţilor, pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă