Antena Meniu Search
x

Zid de fum pe șosea, în Brăila, în urma unui incendiu de vegetaţie. Șase oameni au fost răniți (Video)

Un nou incendiu de vegetaţie a pus în pericol zeci de vieţi. Pe un drum din Brăila şoferii au intrat într-un zid de fum pe şosea. Martorii spun că nu se mai vedea la un metru distanţă şi mai multe maşini s-au ciocnit.

de Redactia Observator

la 18.03.2019, 19:56

Vezi și

Un nou incendiu de vegetaţie a pus în pericol zeci de vieţi. Pe un drum din Brăila şoferii au intrat într-un zid de fum pe şosea. Martorii spun că nu se mai vedea la un metru distanţă şi mai multe maşini s-au ciocnit. Şase oameni, printre care şi un copil, au fost răniţi în carambol. Este ultimul accident dintr-un şir lung, toate provocate de incendiile scăpate de sub control.

Şoferii s-au trezit dintr-odată într-o mare de fum pe drumul naţional care leagă localităţile Albina şi Valea Cânepii din judeţul Brăila. Pe şosea nu se mai vedea nimic, iar maşinile au intrat una într-alta. Printre ele, şi un microbuz şcolar care transporta profesori.

Martorii spun că nu se mai vedea la un metru în faţă din cauza fumului dens. Un şofer a tras de volan şi s-a răsturnat pe câmp.

Şase oameni au fost răniţi şi alţi 11 au tras o spaimă îngrozitoare. Printre răniţi şi o fetiţă de 6 ani care era cu părinţii în maşină. Grav rănit este şoferul microbuzului ce va fi transferat la spitalul din Galaţi. Între tiimp, poliţiştii au închis drumul.

Acest incident este doar ultimul dintr-un lung şir de incendii de vegetaţie scpate de sub control. Numai ieri, în Ilfov, au ars peste 2500 de metri pătraţi de vegetaţie. Un bătrân care a incercat să stingă singur focul s-a ales cu arsuri pe 90 la sută din corp.

În urmă cu câteva zile, la ieşirea din Făgăraş spre Sibiu, traficul a fost blocat zeci de minute din cauza fumului, iar poliţiştii au fost nevoiţi să-i dirijeze pe şoferi cu semnale luminoase. In ultimele zile, în România au izbucnit peste 300 de incendii de vegetaţie.

Cel mai grav accident de acest gen a avut loc în 2007, pe Autostrada Soarelui, când 14 maşini s-au ciocnit. Un om a murit atunci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zid de fum pe șosea, în Brăila, în urma unui incendiu de vegetaţie. Șase oameni au fost răniți (Video)