Video Zile de libertate de la coada vacii: Deţinuţii din penitenciarul Timişoara se pregătesc să devină fermieri
Munca la coada vacii le aduce zile de libertate. Deţinuţii din penitenciarul Timişoara vor deveni fermieri în toată regula. Instituţia vrea să amenajeze un teren şi să cumpere 60 de vaci de care să se ocupe persoanele private de libertate. Pentru munca depusă vor primi lapte şi carne proaspete, dar şi o reducere a pedepsei.
Plantaţii de căpşuni cât vezi cu ochii, grădină de legume, găini, iepuraşi şi oi. Nu este o imagine oarecare a unei ferme idilice. Ci gospodăria Penitenciarului din Timişoara. În secţia exterioară există chiar şi un punct de procesare a laptelui.
Fermieri pentru zile de libertate
Deținut: E un lucru foarte bun, e benefic şi pentru noi, pentru că lucrăm aici în aer liber, nu simţim aşa puşcăria, foarte bun.
Iar planurile sunt şi mai mari.
- Cum arată ambulanţa din Braşov care are la bord 758.000 de km. A făcut "ocolul Pământului" de 17 ori
- Crimă filmată de camerele de supraveghere. Un deținut a fost executat în fața unei închisori din Italia
- Deţinutul periculos evadat din spital s-a plimbat cu metroul si tramvaiul în Bucureşti. "Venise omul la piaţă...
Ramona Bona, Penitenciarul Timișoara: Ceea ce vedeţi dumneavoastră acum este o parte din terenul pe care se va construi viitoarea fermă de vaci.
Licitaţia a fost deja lansată, iar firmele interesate trebuie să-şi depună ofertele până la finalul lunii.
Iulia Pop, reporter Observator: În următorii 2 ani, acest câmp se va schimba total. Aici va fi construită ferma de 1 milion de euro a Penitenciarului din Timişoara. Pe 1.500 de metri pătraţi, intr-o hală modernă, compartimentată şi cu sistemele performante de furajare şi curățare, vor fi crescute 60 de vaci şi 38 de viţei.
Iar animalele vor fi îngrijite de deţinuţi.
Ramona Bona, Penitenciarul Timișoara: Ei îşi dezvoltă acele abilităţi, abilităţi de a îngriji animalele, de a valorifica, până la urmă, produsele pe care ei le obţin: brânză, lapte şi aşa mai departe, astfel încât, în momentul în care ei se eliberează, de ce nu, să plece cu acele abilităţi şi acele capacităţi care să-i ajute în procesul lor de reintegrare socială.
Reporter-deținuți: - Ce v-ar plăcea să faceţi acolo? De ce să vă ocupaţi? De animale? De procesare?
- Absolut orice e de făcut. De animale, în mare parte. Tot ce e de făcut, e bine.
- E foarte bine pentru că se dezvoltă ferma, o să fie un lucru bun şi pentru noi, pentru viitorii colegi care vor veni aici.
Mare parte din hrana necesară celor 900 de detinuţi este obţinută din surse proprii. Iar deţinuţii care muncesc la coada vacii beneficiază de o reducere a pedepsei, între 5 şi 7 zile, pentru fiecare lună lucrată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰