Antena Meniu Search
x

Video Deţinutul periculos evadat din spital s-a plimbat cu metroul si tramvaiul în Bucureşti. "Venise omul la piaţă să mănânce"

Condamnat la un sfert de secol de închisoare, liber pe străzi. Un tâlhar, care-şi înjunghia victimele cu un briceag ca să le fure banii, a evadat sub ochii poliţiştilor. Era internat la spitalul Bagdasar Arseni din Capitală pentru o operaţie. Teoretic, sub pază strictă. Practic, a ieşit cu mare uşurinţă din spital, îmbrăcat cu un halat. S-a plimbat nestingherit prin tot Bucureştiul, a mers cu metroul şi cu tramvaiul şi a ajuns chiar şi la piaţă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 11.05.2022, 19:40

Vezi și

În pantaloni scurţi şi halat, chiar de sub nasul gardienilor - aşa a plecat infractorul din spital. În mai puţin de 1 minut, a coborât 9 etaje. Bărbatul era internat sub pază la spitalul Bagdasar Arseni şi a văzut în mersul la baie şansa de a fi liber. Grupul sanitar era comun cu cel al unui alt salon. A intrat pe uşa păzită de angajații penitenciarului şi a ieşit pe cea din salonul alăturat.

Reporter: Câţi angajaţi ai ANP îl păzeau în spital

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP:  Doi. Doi poliţisti de penitenciar. Din cauza neglijenţei, superficialităţii colegilor mei. Deţinutul nu trebuie lăsat să iasă din spaţiul vizual al celor doi colegil ai mei mai ales că era un deţinut clasificat în regim de maximă siguranţă. 

A evadat sub ochii paznicilor

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a mai avut nenumărate tentative de automutilare în penitenciar, în speranţa că va putea evada din spital. În 2016, şi-a băgat un cui în cap. Şi acum a ajuns la spital după o rană provocată în spatele gratiilor în urma unei încăierări. 

Florin Bica, Bagdasar Arseni: A fost internat luni pe 9 mai in secţia de chirurgie plastica pt o interventie chirurgicala care a fost desfasurata ieri.

N-a fost tocmai subtil. Când s-a văzut fără cătuşe, a rupt-o la fugă pe holurile spitalelor. Cu toate acestea, nimănui nu i s-a părut suspect. Paznicul de la ieşirea din unitatea medicală ar fi dat alarma în cele din urmă. Dincolo de porţile spitalului, individul extrem de periculos a început plimbarea prin tot oraşul. 

Cristina Filip, reporter Observator: Potrivit unor surse, bărbatul a luat metroul de la Piaţa Sudului şi a fost vazut ultima data iesind pe aici pe la piata unirii 2 din capitală. Ulterior a luat tramvaiul 32 spre Rahova

Cristina Filip, reporter Observator: După câteva ore în care a umblat liber pe străzi bărbatul a fost găsit şi încătuşat de angajaţii administraţiei penitenciarelor exact in acest loc, la 2 paşi de sediul DIICOT. El a fost dus mai apoi direct spre Rahova.

Martor: Dacă ministerul de interne nu si face datoria şi evadează. Cu ajutorul oamenilor de rând, nu cu ajutorul politistilor a reusit sa puna mana pe dânsul.

Bărbatul avea de executat 23 de ani și 10 luni de închisoare pentru fapte repetate de tâlhărie calificată și distrugere. Era cunoscut drept infractorul cu briceag.

Cosmin Dorobanţu, preşedinte sindicat ANP: Era tâlhar de profesie. Acţiona cu ajutorul unui briceag îşi deposeda victimele de bunurile personale de la telefoane mobile până la sume cuprinse între 10 lei şi 100 de lei. Era un deţinut foarte agresiv.

Cele câteva ore de libertate prin Capitală îl vor costa ani de închisoare. La pedeapsa pe care deja o are, va mai primi între unu şi cinci ani pentru evadare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Deţinutul periculos evadat din spital s-a plimbat cu metroul si tramvaiul în Bucureşti. "Venise omul la piaţă să mănânce"