Antena Meniu Search
x

Ziua Armatei Române, încheiată cu retragerea cu torțe a militarilor

Final plin de fast pentru Ziua Armatei Române, vineri seară. După o zi plină de evenimente în întreaga ţară, în Capitală a avut loc retragerea cu torţe a militarilor, care au defilat în centrul oraşului sub privirile impresionate ale trecătorilor.

de Redactia Observator

la 26.10.2019, 13:19

Vezi și

Final plin de fast pentru Ziua Armatei Române, vineri seară. După o zi plină de evenimente în întreaga ţară, în Capitală a avut loc retragerea cu torţe a militarilor, care au defilat în centrul oraşului sub privirile impresionate ale trecătorilor. Tot de ziua Armatei, unul dintre cei mai vârstnici veterani de război a fost, la 102 ani, avansat la gradul de maior.

Ceremonia de retragere a militarilor în Bucureşti a pornit la lăsarea serii, de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Destinaţia: cazarma Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul de pe Bulevardul Timişoara.

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită în toată ţara. La Carei, loc simbolic, unde s-a eliberat ultimul petec de pământ românesc în 1944, a avut loc o adevărată paradă militară. Avioane, elicoptere, vehicule de luptă şi nu în ultimul rând soldaţii au creat o atmosferă impresionantă.

În acest oraş simbol pentru ţara noastră au fost prezenţi şi Preşedintele României, Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, care au depus coroane de flori la Monumentul Glorie Ostaşului Român.

Ziua a avut o însemnătate aparte, însă, pentru Moş Ştefan, un veteran de război din Hunedoara, în vârstă de.102 ani. A fost ridicat la gradul de maior

Pe 25 octombrie 1944, militarii români au reuşit să elibereze total de sub ocupaţie străină Transilvania. De atunci, Armata Română celebrează în fiecare an curajul celor care au pierit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ziua Armatei Române, încheiată cu retragerea cu torțe a militarilor