Ziua Marinei 2019. Peste 10.000 de turişti pe faleza Cazinoului din Constanţa
Peste 10.000 de turişti şi localnici au participat la spectacolul pregătit de Forţele Navale Române împreună cu alte forţe NATO, pe faleza Cazinoului din Constanţa.
Peste 10.000 de turişti şi localnici au participat la spectacolul pregătit de Forţele Navale Române împreună cu alte forţe NATO, pe faleza Cazinoului din Constanţa.
Zeci nave şi aeronave, dar şi peste 3000 de militari ai Forţelor Navale Române şi alte forţe importante din cadrul NATO au pregătit şi organizat spectacolul grandios de Ziua Marinei 2019.
La activităţile de Ziua Marinei 2019 a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, precum şi membri ai Guvernului, politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor.
Festivităţile au început la ora 09.55 prin ridicarea pavilionului, geacului şi a Marelui Pavoaz, concomitent cu intonarea imnului de stat al României şi cu salutul cu cele 21 de salve de tun.
- Ziua Marinei 2018. Peste 10.000 de oameni participă la cel mai mare spectacol naval al anului
- Ziua Marinei 2018. Preşedintele Iohannis va participa la manifestaţiile din Constanţa
- Ziua Marinei 2018. Ce festivităţi vor marca sărbătoarea marinarilor în anul Centenarului
- Șofer teribilist și inconștient, filmat făcând drifturi într-un sens giratoriu din Focşani. Tânărul, amendat...
- Autoturism de lux, dispărut din Olanda, găsit în România. Cine se afla la volan
Draptelele României, NATO şi Uniunii Europene au fost purtate în semn de salut de trei scafandri paraşutişti lansaţi din elicoptere.
Spectacol grandios cu avioane de luptă la Ziua Marinei 2019
Spectacolul a continuat cu o secvenţă de respingere a unui atac al aviaţiei inamice. Aeronave de luptă MIG-21 Lancer, F-16 şi Eurofighter Typhoon au jucat rolul taberei adverse şi au atacat gruparea de forţe de pe mare.
Sistemele de artilerie de la bordul navelor, tunurile şi transportoarele amfibii blindate de pe dig au respins cu foc atacul aerian.
"În continuare, conform scenariului, punctul de conducere al exercițiului demonstrativ va fi informat de echipajul american al unui avion de cercetare P8 Poseidon, că un submarin inamic se află în raionul maritim din fața Comandamentului Flotei.
Imediat, un elicopter Puma Naval va lansa o geamandură radio-hidro-acustică, pentru localizarea poziției submarinului, o corvetă va ataca cu o torpilă și cu bombe reactive, iar de la bordul aparatului de zbor se va executa o tragere cu torpile ușoare", se arată în scenariul pus la punct de Forţele Navale Române.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰