Antena Meniu Search
x

Video Ziua Marinei. Staţiunile de pe litoral sunt mai aglomerate ca oricând: turiştii, nerăbdători să vadă festivităţile

Staţiunile de pe malul mării sunt mai aglomerate ca oricând în minivacanţa de Sfânta Maria. Turişti umăr la umăr pe plaje şi maşini bară la bară pe drumurile dintre staţiuni. Si toti abia asteapta festivitatile de Ziua Marinei.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.08.2023, 20:05

Vezi și

Sunt peste 200.000 de turiști pe litoral zilele acestea, iar  asta se vede oriunde te uiţi, pe drum, pe stradă sau pe plajă. O dată ajunşi la mare drumul e dat uitării. "Aici venim în fiecare an, cred că avem zece ani de când venim numai aici. Preţurile sunt acceptabile", spune o turistă. "Este cel mai bun weekend de până acum, gradul de ocupare este de 100%. Ne bucurăm că vremea ne ajută şi pratic avem doua weekenduri într-unul", a declarat Răzvan Chiţan, administrator plajă.

Pe litoral pregătirile pentru Ziua Marinei sunt în toi

Între timp pe litoral pregătirile pentru Ziua Marinei sunt în toi. Mâine vor fi ceremonii în toate proturile de la mare. Alexandra şi fratele ei sunt marinari şi împart emoţiile paradei de mâine împreună. "Atunci când am venit pentru prima dată la mare, mi-am dat seama că eu aici vreau să rămân. Aşa că am luat-o ca pe o provocare şi am făcut tot ce a fost nevoie pentru a ajunge aici. E un sentiment de recunoştinţă. Sunt fericită că pot să le arăt altora dragostea mea pentru ţară şi pentru uniforma militară", a declarat Alexandra Ghinghiloschi, locotenent pe fregata "Regina Maria".

"M-a influenţat destul de tare şi sora mea deoarece de când eram mic veneam la ceremoniile organizate la care ea participa şi mi-am dat seama că nu vreau să vin doar ca un simplu spectator. Pentru mine este primul an când particip la Ziua Marinei, nu ştiu exact ce sentiment va fi. O să-l descopăr anul acesta, probabil o să fie o mândrie pentru mine", a declarat Alexandru Ghinghiloschi. Exercitiile se vor întinde atât pe uscat, cât şi în aer şi pe apă. Ziua se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor și cu un spectacol de artificii și drone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ziua Marinei. Staţiunile de pe litoral sunt mai aglomerate ca oricând: turiştii, nerăbdători să vadă festivităţile