Antena Meniu Search
x

Video Ziua Națională a României, sărbătorită cu fasole cu ciolan, cârnaţi, pastramă și mici

Ziua Naţională se sărbătoreşte şi în farfurie. În toată ţara grătarele au fost încinse, focul a ars sub priostrii, iar de pe mese nu au lipsit fasolea cu ciolan, cârnaţii sau micii. 

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 22:07

Vezi și

Într-un cadrul de poveste, pe malul lacului Iezer, turiştii ajunşi în Bucovina au petrecut româneşte. În costume populare şi cu mâncăruri tradiţionale. 

  • Vasile Rusu, gazdă: Fasolea cu ciolan, mielul cu smântană, vin fiert, produse din carne - pastramă, cârnaţi.

Vedeta zilei a fost, desigur, fasolea cu ciolan.

În Banat, Ziua Naţională înseamnă şi unitate, şi diversitate. Etnicii care trăiesc aici de sute de ani şi-au pus amprenta inclusiv pe modul în care se gătesc bucatele tradiţionale, iar asta face ca meniul de Sărbătoare să fie unul spectaculos.

Pe acelaşi subiect
  • Mihai Iamandi, gazdă: Avem tradiţii chiar puţin aparte faţă de restul. La noi totul este mai picant. Pişcă la limbă după ce-l mănânci.

De Ziua României s-a băut răchie şi s-au mâncat cârnaţi

Dar de pe masă nu au lipsit nici caltaboşii, brânza, slănina şi zacusca făcută în casă. 

Diversitatea a fost şi într-un restaurant din Buzău, care le-a oferit clienţilor un adevărat festin culinar românesc pregătit de bucătari din... Nepal. Chiar dacă nu sunt familiarizaţi cu preparatele noastre, asiaticii au învăţat foarte repede, sub îndrumarea unui chef român. 

  • Rabi, bucătar nepalez: Astăzi facem fasole cu ciolan, varză cu ciolan, pomana porcului şi miel la proţap.

Clienţii au fost extrem de mulţumiţi de atmosfera de sărbătoare şi au încercat câte puţin din toate preparatele. La final, nepalezii au ţinut să facă o urare tuturor românilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ziua Națională a României, sărbătorită cu fasole cu ciolan, cârnaţi, pastramă și mici