Antena Meniu Search
x

Video Analiza atacului din Moscova, cu generalul (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant NATO. Poziţia lui Putin după măcelul de la Crocus City Hall: "Va trebui să explice"

Atac în Rusia la Crocus City Hall. La aproape o zi de la atacul armat de lângă Moscova, revendicat de Statul Islamic, bilanţul victimelor a crescut la peste 100 de morţi, potrivit presei de stat ruse. Americanii i-ar fi avertizat pe ruşi că ISIS-K pregăteşte un atac armat sângeros într-o zonă aglomerată din preajma capitalei, chiar cu câteva zile înainte ca acesta să aibă loc. Între timp, Kremlinul a declarat că 11 persoane au fost reținute în urma atacului. Generalul de brigadă (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO, a făcut pentru Observator o analiză a celor întâmplate în Rusia.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 12:44

Vezi și

Atacul armat din Rusia, de la Crocus City Hall. Comitetul de anchetă al Rusiei a declarat că bilanţul victimelor a sărit la cel puţin 143 de morţi în urma atacului, în care bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în haine de camuflaj au deschis focul cu arme automate asupra participanţilor la concertul de la Crocus City Hall, în apropiere de capitala rusă Moscova. Generalul de brigadă (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO, a realizat o scurtă analiză a evenimentelor sângeroase din Rusia, în cadrul unei intervenţii telefonice, la Observator.

Analiză după atacul de lângă Moscova

  • A pierdut Rusia controlul intern pentru că toată atenţia este îndreptată către invazia din Ucraina? Asta în ciuda avertismentelor internaţionale.

General de brigadă (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO: E greu de concluzionat foarte clar şi definitiv într-o asemenea problemă. Probabil că da, probabil că nu, pentru că atunci când eşti într-un război cum este cel în care se găseşte acum Rusia, din cauza agresiunii pe care încă o efectuează, de mai mult de 2 ani de zile, împotriva Ucrainei, este inevitabil că trebuie să-ţi păzeşti şi faţa şi spatele. Deci în mod normal, după regulile luptei armate, ar fi trebuit ca zona din spatele frontului să fie pregătită, apărată, astfel încât să nu existe surprize. Asta din punctul de vedere al unui război. Pe de altă parte, având în vedere istoricul activităţii teroriste islamice în Rusia, nu ştiu de ce forţele ruse nu au fost pregătite pentru a interveni mult mai bine decât au făsut-o. Şi a treia problemă, care este aproape de neînţeles - de ce nu s-au uitat şi pare că nu au luat în seamă avertismentele pe care le-ar fi primit din partea Statelor Unite cu ceva timp înainte, conform unor informaţii, începând chiar din noiembrie. Rusia nu a ţinut cont şi a spus că asemenea informaţii nu fac decât să destabilizeze societatea rusă. Nu au luat niciun fel de măsuri. Acum, vor trebui să explice asta populaţiei ruse, care se aştepta ca statul să le garanteze securitatea. Mai ales având în vedere faptul că participau la un concert. Nu vorbim despre o bombă pusă într-un coş de gunoi. 

Pe acelaşi subiect
  • De ce nu a avut Putin nicio reacţie până la acest moment? Unii experţi spun că se simte ruşinat pentru că acest atac vine imediat după alegeri şi arată cumva pierderea controlului intern.

(n.r. preşedintele rus Vladimir Putin a reacţionat între timp, după înregistrarea acestui interviu, în urma atacului de lângă Moscova)

General de brigadă (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO: Ar fi fost mult mai greu de combătut asemenea informaţii - prezenţa unei bombe într-un asemenea coş. Dar când e vorba de peste 9.000 de oameni la un asemenea spectacol, să nu te gândeşti, având nişte informaţii privind probabilitate unui atentat...? Să nu te gândeşti şi să nu iei măsurile necesare? E foarte greu de înţeles. Ceea ce vor face, cel mai probabil, va fi ca preşedintele Putin să arate cu degetul către mai mulţi din forţele de securitate, care ar fi trebuit să intervină, şi cât mai mult să acuze Ucraina, dacă nu de efectuarea unui asemenea atac, cel puţin de sprijin financiar. Ar putea duce şi către Belarus sau alte direcţii. Multe întrebări şi puţine informaţii în acest moment. 

  • Ştim că Rusia are la capacitatea de intervenţie două batalioane anti-teroriste. Practic, ar fi putut să le folosească pe fondul acestor informaţii primite din partea SUA. Plus că acest atac pare unul planificat minuţios şi vine în momentul în care se încheie turul electoral, partea de alegeri, cu Putin victorios din nou. 

General de brigadă (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO: Cel care este foarte vocal este domnul Medvedev, care ameninţă în dreapta şi stânga fără să se gândească la ceea ce spune. Dincolo de agresiunea pe care Rusia o desfăşoară împotriva Ucrainei, există un pericol care este mondial - pericolul terorist. Terorismul este împotriva tuturor. A crescut numărul victimelor la peste 100. N-ar fi exclus ca din cei aflaţi acum la spitalele din Moscova să mai decedeze din cauza rănilor. Este o tragedie!

Interviul poate fi urmărit, integral, în materialul VIDEO de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Exclusiv Observator » Analiza atacului din Moscova, cu generalul (r) Mircea Mîndrescu, fost comandant NATO. Poziţia lui Putin după măcelul de la Crocus City Hall: "Va trebui să explice"