Antena Meniu Search
x

Atac armat la Moscova. Reacţia lui Vladimir Putin după măcelul de la Crocus City Hall. "Toţi cei responsabili vor fi pedepsiţi". 24 martie, zi de doliu naţional

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că toţi cei vinovaţi de atacul terorist de la Moscova vor fi pedepsiţi. De asemenea, el a declarat ziua de 24 martie zi de doliu naţional.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 12:44

Potrivit BBC, Vladimir Putin a declarat că atacatorii au încercat să fugă spre Ucraina, iar securitatea a fost întărită ca răspuns. Potrivit lui Putin, toţi atacatorii au fost găsiţi şi sunt acum reţinuţi.

El a anunţat o zi de doliu pentru 24 martie.

"Toţi cei responsabili vor fi pedepsiţi", adaugă preşedintele, potrivit news.ro. Declaraţia preşedintelui vine în contextul în care bilanţul victimelor atacului continuă să crească.

11 persoane suspectate că au comis vineri atacul mortal din apropiere de Moscova au fost reţinute, susţine FSB, serviciul federal de securitate. Între timp, bilanțul celor uciși a crescut la 143 morţi şi cel puţin 145 de răniţi. Sala de concerte din Moscova unde a avut loc atacul este încă în curs de inspectare, iar Comitetului rus de Investigaţii susţine că atacatorii au folosit lichid inflamabil pentru a da foc unor secţiuni din sala de concerte şi arme automate, lăsând în urmă muniţie. FSB pretinde că după atacul terorist de la Moscova, teroriștii intenționau să treacă granița în Ucraina, aveau contacte relevante în partea ucraineană.

Pe acelaşi subiect

Ucraina neagă în continuare orice legătură cu atacul din Moscova

Kievul a negat din nou sâmbătă orice legătură cu atacul mortal de vineri din apropiere de Moscova, soldat cu cel puţin 115 morţi şi revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), după ce serviciile speciale ruse au susţinut că atacatorii aveau contacte în Ucraina şi încercau să fugă acolo când au fost arestaţi, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Ne-am aşteptat ca versiunea oficialilor ruşi să fie 'pista ucraineană'", a scris consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pe reţeaua de socializare X. "Declaraţiile serviciilor speciale ruse cu privire la Ucraina sunt absolut de neconceput şi absurde. Ucraina nu are nicio legătură cu incidentul", a precizat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Atac armat la Moscova. Reacţia lui Vladimir Putin după măcelul de la Crocus City Hall. "Toţi cei responsabili vor fi pedepsiţi". 24 martie, zi de doliu naţional