Antena Meniu Search
x

Video Atac în Moscova. Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor carnagiului de la Crocus City Hall. "Unii s-au călcat în picioare". Printre morţi sunt şi copii

E şoc în Rusia după cel mai sângeros atac din ultimele decenii. Patru bărbaţi înarmaţi au pătruns aseară, într-o sală de concerte, şi au tras la întâmplare cu arme automate. Oamenii au fost executaţi fără milă. Bilanţul a ajuns deja la 115 morţi şi peste 100 de răniţi. Mai ales după ce şi tavanul sălii de concerte s-a prăbuşit, în flăcări. Printre morţi sunt şi copii. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS. 

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 12:45

Vezi și

Ora 20:00. Crocus City Hall din Moscova. Patru bărbați, înarmaţi cu mitraliere, pătrund în clădire şi încep să tragă la întâmplare. 

Martor: Nu trăgeau în tavan, nu în aer, ci direct în mulţimea de oameni din primele rânduri, cu alte cuvinte zona VIP, primele rânduri, primele scaune, era o mulţime de oameni.

Atac în Moscova. Sute de persoane au fost prinse sub acoperişul prăbuşit al clădirii 

Oamenii cad ca seceraţi la pământ. Cei care nu mor imediat, sunt lăsaţi să agonizeze. 

Pe acelaşi subiect

În încercarea de a semăna teroare, indivizii trag şi mai multe focuri de armă, iar totul se transformă instantaneu într-un infern. Scapă doar cei care au noroc. 

Organizatorii îi îndrumă să iasă prin spatele scenei, o scenă pe care trebuia să urce la acel moment trupa Picnic. Toate cele 6.300 de bilete erau vândute. Iadul nu se termină. Din senin, un incendiu devastator cuprinde acoperişul clădirii, iar o parte din acesta se prăbușeşte. Sub cupola de foc sunt prinse alte sute de persoane. 

Svetlana Petrenko, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Anchetă Rusesc: Anchetatorii Comitetului de Investigaţii, criminologi, experţi, împreună cu serviciile operaţionale ale FSB şi ale Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei ridică în prezent cadavrele persoanelor. Anchetatorii au confiscat arme şi muniţie de la locul crimei, care sunt în prezent în curs de examinare. 

Scene apocaliptice la Crocus City Hall: "Unii au căzut şi alţii i-au călcat în picioare"

Alte scene, parcă desprinse dintr-un scenariu apocaliptic sunt surprinse şi pe acest pod. Sute de oameni aleargă disperaţi pentru a se salva.

Martor: Împuşcăturile nu au fost puţine, au fost rafale constante. Oamenii au început să intre în panică, să alerge, să se lovească unii de alţii, unii au căzut şi alţii i-au călcat în picioare.

O listă cu victimele masacrului a fost publicată de autoritățile din Moscova.

La aproximativ 12 ore de la masacru, Moscova anunţă că i-a prins pe cei 4 terorişti implicaţi în atac. Se aflau într-un vehicul Renault care a fost reperat de poliţie în regiunea Briansk, la aproximativ 340 km sud-vest de Moscova. Oficiali ai FSB, fostul KGB, spun că suspecţii au refuzat să oprească la somaţiile poliţiei şi ar fi intenrţionat să fugă în Ucraina. Presa scrie că atacatorii au fost identificați, toții fiind cetățeni ai Republicii Tadjikistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Atac în Moscova. Mărturiile cutremurătoare ale supravieţuitorilor carnagiului de la Crocus City Hall. "Unii s-au călcat în picioare". Printre morţi sunt şi copii