Antena Meniu Search
x

Video Cum arată pastila-vaccin anti-COVID creată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts

Vaccinul contra coronavirusului s-ar putea transforma într-o simplă pastilă. O echipă din Statele Unite a creat pilula care poate furniza până la 150 de micrograme de ARN mesager. Observator a intervievat în exclusivitate unul dintre inventatori.  

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.02.2022, 12:10

Vezi și

Pastila dezvoltată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts ar fi asul din mânecă pentru cei care se tem de ace sau seringi. Mai exact, 22% din populaţia lumii. Timp de doi ani, cercetătorii americani au transformat proiectul pus pe hârtie într-o pastilă cu 150 de micrograme de ARN mesager, o doză mai generoasă faţă de cea folosită în vaccinuri.

Inspiraţi de broaştele ţestoase, cercetătorii au ales forma capsulei astfel încât, odată digerată, aceasta să se orienteze corect şi să elibereze doza de ARN mesager în mucoasa stomacului, fără să afecteze sistemul digestiv. 

Ameya Kirtane, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts: Oamenii care preferă pastilele, nu injecţiile, probabil vor dori să folosească această pastilă, în loc să se injecteze. 

Mărimea pastilei-vaccin este asemănătoare cu cea a unei afine

Pe acelaşi subiect

Nu are gust şi nici miros, deci poate fi înghiţită uşor. Primele analize au început pe şoareci, care au primit proteina fără a fi folosită capsula de livrare. Apoi, au continuat testele cu adevărata pastilă. 

Ameya Kirtane, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts: Aceste pastile au fost testate pe porci, să observăm cum se manifestă proteina în stomacul porcilor. 

După studii, inventatorii au mai observat un detaliu spectaculos. 

Ameya Kirtane, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts: Acest tip de pastile ar putea fi folosite în paralel, odată cu vaccinurile pe care le avem, şi pot fi folosite în tratarea anumitor boli.

Asta înseamnă că, în câţiva ani, oamenii care suferă de boli precum cancerul sau ulcerul, pot înlocui injecţiile cu o simplă pastilă pe bază de ARN, ADN, insulină sau alte proteine salvatoare. În acest moment, procentul de persoane din întreaga lume cu frică de vaccin contra virusului depăşeşte 23%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Exclusiv Observator » Cum arată pastila-vaccin anti-COVID creată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts