Antena Meniu Search
x

Video Doi români au dat 50.000 de euro pe un apartament, dar au ajuns să stea într-o epavă. Mai mult, li s-a cerut să repare și tot blocul

Coșmar Residence. Timp de mai bine de 15 ani, la Timișoara, cel puțin, mansardarea blocurilor a fost pe val. S-a construit în neștire. În multe cazuri, dezvoltatorii au respectat doar regula profitului personal. Siguranța locatarilor nu a fost pe listă. Vă arătăm un exemplu de bloc transformat în torță, din cauza subdimensionării instalației electrice. Incendiile scot la iveală neregulile pe care le fac dezvoltatorii, știute și parcă acceptate tacit de autorități.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 10.06.2022, 16:53

Vezi și

Timişoara. Ianuarie 2019. O mansardă ridicată recent pe un bloc comunist din zona Calea Girocului ia foc. Construcția arde complet, iar oamenii care locuiesc acolo pierd, într-o clipă, tot ce aveau. Cauza incendiului, un scurt circuit la instalaţia electrică a mansardei.

Localnic: Eram în delegație, la Bruxelles, și cand m-am dat jos din avion și mi-am pornit telefonul atunci am vazut imaginile pe WhatsApp. A fost un șoc.

Lorena și Raul Stamate locuiau într-unul din aparatamentele distruse complet de foc. A fost prima lor locuință, luată prin credit bancar. A costat aprox 50.000 de euro. Cu inima strâsă ne arată ce a mai rămas din ea...

Coșmar Residence: Tineri rămași proprietari "pe o epavă"

Pe acelaşi subiect

Lorena Stamate, proprietar: Ne-a plăcut apartamentul, chiar dacă este la mansardă, am zis că suntem tineri, urcăm 5 etaje, facem mișcare... evident, că atunci când cumperi ceva la cheie nu știi ce cumperi. Instalația electrică a fost slab dimensionată și nu a suportat încărcătură de curent.

Raul Stamate, proprietar: Am rămas proprietari pe o epavă... nu stiu ce e... un planșeu și 6 pereți. 

Mai mult, Asociaţia de Locatari le-a cerut, în instanţă, să repare blocul. Procesul nu s-a terminat nici acum, pentru că dezvoltatorul care a ridicat mansarda e de negăsit.

Ava Rosul, avocat: Constructorul mansardei, vânzătorul, nu a respectat proiectul, nu s-au respectat materialele care se impuneau și stăteau la baza construcției. De aceea mansardă a ars că o torța. Nu a respectat normele în materia construcțiilor. S-a constat că au lipsit materiale de construcție, efectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Exclusiv Observator » Doi români au dat 50.000 de euro pe un apartament, dar au ajuns să stea într-o epavă. Mai mult, li s-a cerut să repare și tot blocul