Antena Meniu Search
x

Video Interviu exclusiv: Fostul comandant al armatei SUA în Europa anunță cum se va încheia războiul din Ucraina

Deşi atacurile continuă, zilele ruşilor în Marea Neagră sunt numărate. O spune fostul comandant al armatei Statelor Unite ale Americii în Europa, într-un interviu acordat Observator. Până în vară, Crimeea va fi recucerită de forţele ucrainene, susţine generalul Ben Hodges, iar flota Moscovei de la Sevastopol va fi nevoită să se retragă.

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 19:46

Vezi și

Generalul american care a coordonat toate trupele ţării sale de pe continent vreme de trei ani este extrem de optimist după succesul ucrainean de pe frontul de sud. Ruşii s-au retras pe partea stângă a râului Nipru, la circa 150 de kilometri de teritoriul anexat de Moscova în 2014.

Ben Hodges, fost comandant al forţelor SUA din Europa: "În vara anului viitor Crimeea va fi eliberată. Iar flota rusească din Marea Neagră va trebui să îşi găsească o nouă casă."

Flota de la Sevastopol, aflată la aproape 250 de kilometri de România, în Crimeea, este formată acum din trei nave, care pot lansa rachete Kalibr la peste 700 de kilometri distanţă, două submarine, nave amfibii şi fregate. Generalul a explicat şi de ce au fost trimise la noi elemente din celebra Divizie 101 Aeropurtată, o unitate de elită care nu a mai părăsit Statele Unite după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Marea Neagră, vitală pentru NATO și Rusia

Pe acelaşi subiect

Ben Hodges, fost comandant al forţelor SUA din Europa: "România este centrul de gravitaţie în Marea Neagră pentru noi. De aceea sunt mii de soldaţi americani aici staţionaţi la Mihail Kogălniceanu."

Generalul locotenent Vlad Gheorghiţă, locţiitor al şeful Armatei Române: "Am intensificat măsurile de securitate şi de apărare împreună cu partenerii noştri."

Navele de luptă fluviale ale armatei române au fost scoase şi ele la gurile de vărsare ale Dunării în Marea Neagră. Patrule permanente ale soldaţilor au loc în zona Sulina.

Reporter Observator: "Credeţi în negocieri, în momentul de faţă?"

Ben Hodges, fost comandant al forţelor SUA din Europa: "Categoric nu. Rusia va fi învinsă. Vor pleca sau vor fi împinşi. Sunt inclusiv lupte interne la Kremlin acum iar oamenii încep să recunoască că vor fi învinşi."

Summitul NATO de anul acesta de la Madrid a inclus pentru prima dată Marea Neagră ca punct de importanţă strategică pentru alianţa nord-atlantică. Această decizie a dus la creşterea numărului de soldaţi străini din România şi la aducerea unor echipamente militare de ultimă generaţie. Sistemul francez de rachete sol-aer MAMBA este funcțional încă din luna mai la Capul Midia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Exclusiv Observator » Interviu exclusiv: Fostul comandant al armatei SUA în Europa anunță cum se va încheia războiul din Ucraina