Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile parlamentarilor care au fost dați afară din AUR. "Va muri când vor serviciile"

Se rupe lanţul de iubire din AUR. E partidul care a pierdut cei mai mulţi parlamentari, în doi ani de mandat. Foşti membri s-au dezis de George Simion şi au lansat partide noi. În războiul politic, victime colaterale sunt alegătorii, care, cu fiecare vot, îşi pun speranţele în nume noi. Iluziile li se prăbuşesc, iar şi iar. Încheiem seria "În numele poporului" cu mărturii din culise ale foştilor parlamentari AUR.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 21:15

Vezi și

Daniel Rusu, deputat exclus din AUR: "Mi-am dat seama că tot acest bulgăre de AUR până la urmă a devenit doar o poleială, o manipulare ieftină. Putem să vorbim de o beție a puterii."

O spune un deputat exclus acum două luni din AUR. Daniel Rusu e doar unul dintre cei opt politicieni care nu mai fac parte din echipa intrată în Parlament în 2020.  "I-am spus acestui George Simion, revino-ți, revino-ți că ne pierzi, pe mulți și vor mai pleca din AUR."

George Simion, preşedinte AUR: "Plecările din partid, le văd ca un lucru foarte bun. Cei care se visează baroni locali sau cei care vor să devină parlamentari pe viață, cei care vor să aibă privilegii nenumărate și să-și pună nevestele prin consiliile de administrație și să-și angajeze nepoții și fiii să știe că nu e loc de așa ceva în AUR."

De ce au plecat parlamentarii din AUR?

Pe acelaşi subiect

Primul divorţ a fost de "vedeta" partidului, Diana Şoşoacă. Nici Dănuț Aelenei, contracandidatul lui George Simion în alegerile interne, nu a rezistat prea mult în AUR. Ciprian Ciubuc, basarabean la origine, a pus despărţirea pe seama oamenilor din spatele partidului.

Ciprian Ciubuc, fost membru AUR: "Sunt niște generali, unii activi, unii în rezervă, care conduc astăzi pe la spate acest proiect politic."

Daniel Rusu: "AUR va muri când vor serviciile."

Reporter: "Cine e în spatele AUR?"

George Simion: "Am mai făcut gluma asta că mă întrebau de nu știu care general de la SIE și am spus că pe noi ne susține cel mai tare general. Care? Doamne-Doamne."

Sorin Lavric: "Când aud că în spatele nostru sunt rușii, serviciile, îmi vine să râd."

Claudiu Târziu: "Nu pot să bag mâna în foc pentru nimeni altcineva, dar pentru mine, o bag."

Tot mai mulți membri pleacă din organizațiile locale ale AUR

Nu numai parlamentarii părăsesc corabia AUR. Foşti lideri locali au dezertat şi au creat noi partide, mai mult sau mai puţin diferite. Smaranda Lup, cea care a creat filiala AUR din Cluj, încă așteaptă să-i fie recunoscut partidul RO-EXIT. În Bucureşti, Andy Lupu tocmai a devenit cel mai tânăr preşedinte al celui mai tânăr partid din România.

Andy Lupu, preşedinte LEU: "Partidul LEU, Lege, Educație, Unitate. Luptăm pentru a aduce românii în țară și pentru a dezvolta țara. Vrem să le oferim o pâine caldă pentru ei la noi în țară. Sufletul lor va fi mult mai fericit."

Mesajul LEU sună, nu întâmplător, foarte cunoscut. Andy a fost membru AUR. La 22 de ani, proaspăt absolvent de facultate, susţine astăzi aceleaşi idei: unirea cu Basarabia şi aşa-zisa salvare a României. Şi taxa de membru e aceeaşi ca la AUR. 50 de lei pe lună să fii LEU.

Ion Brad, secretar general LEU: "Cine nu plătește, îmi pare rău, nimic nu poate rezista fără bani în ziua de azi."

Reporter: "Dar dacă e student și nu are bani?"

Ion Brad: "Da, îmi pare foarte rău că nu are."

AUR vrea la guvernare

Radu Umbreș, antropolog: "Şi alți indivizi se gândesc OK, poate că și eu sunt carismatic, poate că și eu pot să trag niște oameni în jurul meu."

Cei rămaşi în AUR nu le dau nicio şansă. Sunt convinşi că vor conduce România. Claudiu Târziu:"Indubitabil, în 2024, noi vom fi la guvernare dacă vom fi sau nu victimele unui război nuclear, altminteri nimic nu ne poate opri să ajungem la guvernare, pentru că este o evoluție firească."

George Simion: "Sunt dispus să renunț la orice ideologie și să dau mâna cu socialiști, liberali, țărăniști, ecologiști, care nu sunt controlați și care nu au fost la putere în ultimii 32 de ani."

Bogdan Teodorescu: "Niciun partid din cele clasice nu se aliază cu ei. Fiindcă în momentul în care s-au aliat, partidul respectiv începe să fie respins pe plan internațional."

Totuși, dincolo de lupte politice, de promisiuni și iluzii, la sfârșitul zilei, în casele lor mai mici sau mai mari, stau românii care așteaptă să le fie cumva puțin mai bine. Obosiţi de culise şi jocuri, tabere şi înţelegeri. Daniel David, rector UBB Cluj: "Politicienii ar trebui să fie foarte responsabili, fiindcă cearta dintre ei, comportamentul și atitudinile lor se exprimă de foarte multe ori în anumite segmente sociale și devin modele, sunt copiați. Dacă liderii partidului pe care eu îl susțin tranșează lucrurile într-un anumit fel, așa voi tranșa și eu cu vecinul meu."

Sorin Lavric: "Dacă și noi vom fi o dezamăgire ca atâtea alte partide, odată cu noi se va încheia această tresărire națională de tip patriotic."

În Republica Electorală România, acum e liniște. Nimeni nu promite, nimeni nu prezintă planuri sau proiecte. În anul 2024, pe români îi așteaptă 4 runde de alegeri. Indiferent dacă AUR va supraviețui sau nu, dacă oamenii vor crede sau își vor pierde speranța din nou, nu va fi nimic ciudat. Ci doar viața de la capăt, a unei țări care nu-și amintește aproape niciodată trecutul.

Daniel David: "Mintea umană are tendința să își modifice trecutul ca să își justifice prezentul, într-o manieră naturală, nici măcar nu trebuie să facem efortul pentru asta...și vei intra în noi iluzii...acesta este mecanismul."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Exclusiv Observator » Mărturiile parlamentarilor care au fost dați afară din AUR. "Va muri când vor serviciile"