Antena Meniu Search
x

Cine sunt liberalii care au sunat parlamentarii AUR pentru a-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Simion: Nu suntem de vânzare

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că mai mulţi parlamentari ai partidului au fost sunaţi de reprezentanţi PNL pentru a li se cere să îşi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.09.2021, 12:58

George Simion, liderul AUR, în Parlamentul României, purtând o vizieră de protecţie
George Simion spune că parlamentarii AUR nu sunt de vânzare - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Continuă scandalul pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de parlamentarii USR PLUS şi AUR. După două şedinţe fără cvorum, Birourile Permanente ale celor două Camere s-au reunit luni pentru a analiza dacă au fost respectate procedurile legale, existând suspiciuni că semnăturile nu ar fi autentice.

În tot acest timp, mai mulţi parlamentari AUR au fost sunaţi de reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal şi li s-a cerut să renunţe la semnătura de pe moţiunea de cenzură, susţine liderul AUR, George Simion. 

Acesta a dezvăluit că ”oameni de vază” din PNL au sunat la senatori şi deputaţi AUR pentru a-i convinge să-şi retragă semnăturile de pe moţiune şi le-au promis în schimb diverse funcţii. George Simion i-a nominalizat pe liderul deputaţilor liberali Florin Roman şi pe ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu. "Ne-au sunat parlamentarii ca să îşi retragă semnăturile. Florin Roman l-a sunat pe Daniel Gheorghe Rusu, iar Bogdan Gheorghiu l-a sunat pe Florin Puşcaşu", a susţinut George Simion.

În context, Daniel Gheorghe Rusu a precizat că liberalul Florin Roman nu i-a oferit nimic la schimb pentru a-şi retrage semnătura de pe moţiunea de cenzură. "Nu mi-a promis nimic, mi-a spus doar să mă mai gândesc încă o dată. Părerea mea este să nu semnezi, a spus el. I-am spus că am semnat deja şi mi-a spus - eu zic să te mai gândeşti că oricum nu o să treacă moţiunea şi mai povestim", a afirmat Rusu. 

Pe acelaşi subiect

AUR a adus semnăturile în original

De asemenea, George Simion a afirmat că prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan l-a invitat la o discuţie ”Parlamentarii AUR nu sunt de vânzare”, a declarat liderul AUR.

Parlamentarii AUR care au semnat moţiunea de cenzură de la distanţă au adus documentul cu semnăturile în original pentru a nu se mai invoca vicii de procedură.

"Cei din partea sistemului care a condus România timp de 30 de ani încearcă să îl salveze la Florin Cîţu de această moţiune de cenzură. Au răspândit zvonul că s-ar fi ajuns la o înţelegere cu 7 din parlamentarii AUR. Aici, în faţa dumneavoastră, sunt toţi parlamentarii AUR. Noi nu suntem de vânzare şi când pornim ceva mergem până la capăt şi pentru că nimeni nu îndrăznea să iniţieze procedurile de demitere a Guvernului Cîţu am făcut-o noi şi, iată, Guvernul Cîţu o să cadă. Au venit toţi parlamentarii, inclusiv cei care au semnat de la distantă şi şi-au scanat semnătura, au venit cu foaia în original să nu mai poată doamna Gorghiu să invoce vicii de procedură. (...) Nu avem nicio problemă şi niciun parlamentar AUR nu e de vânzare", a spus Simion, la Palatul Parlamentului.

Chiar şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că există suspiciuni cu privire la semnăturile de pe moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR. Liderul PSD a adăugat că social-democraţii nu se vor va implica decizional în lupta între PNL şi USR PLUS sau în deciziile Birourilor permanente reunite.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a precizat că la şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere va fi făcută o analiză pentru a vedea dacă moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, „o alianţă toxică”, îndeplineşte toate condiţiile procedurale pentru a putea fi stabilit calendarul dezbaterii şi votului asupra acestei în Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Cine sunt liberalii care au sunat parlamentarii AUR pentru a-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură. Simion: Nu suntem de vânzare