Antena Meniu Search
x

Video Cum influențează schimbarea anotimpurilor agricultura din România. Roxana Bojariu: „Trebuie modificat totul”

PODCASTURILE OBSERVATOR. Roxana Bojariu, expert în meteorologie, a vorbit la Podcastul Observator, cu Marius Pancu, despre fenomenele încălzirii globale, cum afectează ele planeta, cât de repede se extind acestea, dar și care sunt posibilele metode de încetinire a încălzirii globale.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 18.08.2022, 16:34

Vezi și

Roxana Bojariu este de părere că trebuie să existe schimbări majore în agricultura din România, dar nu numai. În agricultură, este important ca oamenii să țină cont de mai multe aspecte, principalul fiind schimbarea anotimpurilor care, deși râmân în continuare patru, ele se vor modifica, vara urmând să dureze din ce în ce mai mult, vara fiind şi mult mai caldă. Aspecte care, spune meteorologul, vor influența radical agricultura României.

Roxana Bojariu: „Trebuie modifcat totul în agricultură și nu doar în agricultură, în toate activitățile noastre. Aici e provocarea mare a tranziției pe care o avem în față. Trebuie să schimbăm majoritatea activităților noastre, felul în care le desfășurăm, cum trăim.”

Schimbarea anotimpurilor, influențe pozitive asupra agriculturii din România

Roxana Bojariu: În agricultură e foarte important să ținem cont de faptul că avem un alt mers al anotimpurilor. Rămân cele patru anotimpuri, dar statistic vorbind, vara va dura din ce în ce mai mult. Septembrie deja începe să devină o lună cu caracteristici de vară. Vom avea un climat temperat la latitudinile medii, însă alt climat dacă-l comparăm cu cel de acum 50 de ani. Toate zonele climatice își vor modifca caracteristicile și asta va avea influențe extraordinare asupra agricultuii. Iarna care va fi în medie mai caldă va însemna strat de zăpadă diminuat și vom avea mai multe ploi decât ninsori. Se modifică raportul între precipitațiile lichide și solide, asta vine cu un impact deosebit asupra rezervelor de apă.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Cum influențează schimbarea anotimpurilor agricultura din România. Roxana Bojariu: „Trebuie modificat totul”