Antena Meniu Search
x

100 de angajaţi ai Regelui Charles al III-lea şi-ar putea pierde slujbele. Motivul din spatele deciziei

Angajaţi care s-au aflat în slujba regelui Charles pe perioada cât a fost moştenitorul tronului britanic au fost înştiinţaţi că şi-ar putea pierde slujbele, demers criticat de un sindicat şi etichetat drept ''nemilos'' având în vedere că Elisabeta a II-a nu a fost încă înmormântată, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 16:03

Regele Charles al III-lea
100 de angajaţi ai Regelui Charles al III-lea şi-ar putea pierde slujbele - Profimedia

Charles, care i-a succedat la tron mamei sale după decesul acesteia joia trecută, se va muta, împreună cu soţia sa, Camillla, regina consoartă, de la Clarence House, reşedinţa lor londoneză timp de decenii, în principala reşedinţă oficială a suveranului, Palatul Buckingham.

Unii dintre angajaţi fac parte din personalul Regelui de câteva decenii

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că activitatea de acolo a încetat şi a fost demarat un proces de consultare a angajaţilor referitor la reduceri de personal.

''Angajaţii noştri au oferit un serviciu îndelungat şi loial şi, deşi câteva concedieri vor fi inevitabile, lucrăm insistent pentru a identifica roluri alternative pentru un număr cât mai mare din angajaţi'', a declarat purtătorul de cuvânt.

Pe acelaşi subiect

The Guardian a relatat că până la 100 de angajaţi au fost înştiinţaţi că şi-ar putea pierde slujbele, după ce unii dintre aceştia au muncit acolo timp de decenii. Printre ei se numără servitori cum ar fi lachei, valeţi, garderobieri şi bucătari, precum şi personal clerical.

Notificările au fost făcute în timp ce aceştia îl asistau pe noul rege pe parcursul procesului de urcare pe tron - inclusiv în timpul desfăşurării slujbei de recunoştinţă dedicat mamei lui în Edinburgh, se mai spune în articol. Luni va fi zi de sărbătoare legală naţională cu prilejul funeraliilor reginei.

Decizia, considerată una "nemiloasă"

The Public and Commercial Services Union a condamnat decizia de a anunţa reduceri de personal în timpul perioadei de doliu şi a etichetat-o ca fiind ''nemiloasă''.

''Deşi sunt sunt de aşteptat anumite schimbări în reşedinţe în contextul modificărilor rolurilor în familia regală, amploarea şi viteza cu care au fost anunţate sunt extrem de crude'', a precizat secretarul general al sindicatului, Mark Serwotka, potrivit agerpres.ro.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că legea cere ca personalul să fie înştiinţat cât mai devreme posibil. ''În ciuda tuturor eforturilor de a amâna până după înmormântare, recomandarea rămâne aceeaşi'', a spus el. ''Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite''.

Niciun membru al personalului nu va fi afectat timp de cel puţin trei luni, a adăugat el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » 100 de angajaţi ai Regelui Charles al III-lea şi-ar putea pierde slujbele. Motivul din spatele deciziei