Antena Meniu Search
x

12 mineri din Africa de Sud au fost salvaţi dintr-o mină de aur părăsită

12 mineri din Africa de Sud au fost salvaţi dintr-o mină de aur părăsită în care rămăseseră blocaţi.

Vezi și

Potrivit unor surse locale, în subteran s-ar mai putea afla până la 200 de oameni care, însă, refuză să fie aduşi la suprafaţă. Expoatarea este ilegală, iar minerii din subteran se tem că vor fi arestaţi.

Se pare că minerii au rămas blocaţi în exploatarea de lângă Johannesburg încă de sâmbătă dimineaţa. Din fericire strigătele lor au fost auzite de o patrulă de poliţie. În scurt timp locul a fost împânzit de ambulanţe şi utilaje, iar salvatorii au început să îndepărteze stâncile care blocau galeria.

După câteva ore, 12 oameni au fost aduşi la suprafaţă. Câţiva erau deshidrataţi, dar cu toţii erau sănătoşi. Nu au vorbit, însă, prea mult şi nu au precizat câţi colegi se mai află în subteran. Asta pentru că nimeni nu avea voie să coboare în mina părăsită.

Puţul era închis, acoperit cu plăci de beton, tocmai ca să nu poată intra nimeni. Dar ei au reuşit, cumva, să facă o spărtură şi să intre.

Anchetatorii cred că galeria nu s-a prăbuşit din întâmplare ci a fost blocată de alţi mineri clandestini cu care cei blocaţi ar fi avut un conflict.

Operaţiunile de salvare au fost suspendate pe timpul nopţii, dar în jurul puţului au rămas paznici care au misiunea de a-i reţine pe cei care reuşesc să iasă din mină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 12 mineri din Africa de Sud au fost salvaţi dintr-o mină de aur părăsită