Antena Meniu Search
x

13 morți după prăbușirea bombardierului Su-34 într-un cartier rezidențial din Eisk. Pilotul, filmat când a căzut pe asfalt după catapultare

13 persoane au murit, după ce un avion militar s-a prăbușit într-un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, potrivit presei ruse, citată de The Guardian.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 14:18

Vezi și

Avionul de vânătoare-bombardier Su-34 a lovit o clădire rezidențială la scurt timp după ce a decolat de la baza aeriană Yuzhny din apropierea orașului Eisk, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Cauza prăbușirii a fost un incendiu la motor.

Avionul efectua un zbor de antrenament în momentul în care s-a prăbușit. Pe rețelele sociale au apărut și imagini cu un pilot care a căzut pe asfalt, după ce s-a catapultat. 

„A căzut direct peste noi. Totul a fost învăluit de un fum negru”, a declarat un martor. „Înțelegeți? Încă zece metri și ăștia am fi putut fi noi”, mai povestește martorul despre civilii care au sfârșit în urma impactului. 

Potrivit TASS, care citează un reprezentat al Ministerului Apărării, bilanțul morților a crescut la 13 morți, după ce mai multe cadaver au fost descoperite sub dărâmături. Alte 19 persoane au fost rănite.

Pe acelaşi subiect

Incidentul a avut loc în aceeași zi în care Rusia a lansat un atac aerian cu drone kamikaze în Kiev și în alte orașe ucrainene, asupra infrastructurii energetice. 

Oraşul Eisk, situat pe coasta Mării Azov în golful Taganrog, se află în apropierea oraşului ucrainean Mariupol, devastat de bombardamente şi un asediu îndelungat în primele luni ale ofensivei ruse în Ucraina.

De la intrarea forţelor ruse în Ucraina, zborurile sunt interzise în întreaga regiune, cu excepţia aeronavelor militare ruse. Accidente implicând avioane militare sunt relativ frecvente în Rusia, notează AFP. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 13 morți după prăbușirea bombardierului Su-34 într-un cartier rezidențial din Eisk. Pilotul, filmat când a căzut pe asfalt după catapultare