Antena Meniu Search
x

Video Cinci drone kamikaze au lovit în inima Kievului, aproape de ambasada României. Imaginile dezastrului: atacurile au semănat teroare printre civili

Atacuri ale ruşilor în apropierea ambasadei României la Kiev. Bombardamentele au avut loc la aproximativ un kilometru de sediul reprezentanţei diplomatice şi toţi angajaţii sunt în afara oricărui pericol. Cinci drone kamikaze au lovit în inima oraşului. Un bilanţ provizoriu vorbeşte de cel puţin 4 morţi, printre ei şi o femeie însărcinată în 6 luni şi soţul acesteia. La nivel diplomatic, Rusia ameninţă Israelul după ce unul dintre miniştrii săi a spus că ţara sa ar putea trimite arme în Ucraina.  

de Redactia Observator

la 17.10.2022, 21:58

Vezi și

Nu era nici opt dimineaţă când dronele ruşilor au declanşat teroarea în Kiev. Imediat s-a instalat panica: zeci de oameni care mergeau la muncă, fug către cele mai apropiate adăposturi antiaeriene. Unul dintre locuitorii Kievului surprinde una dintre dronele ruşilor chiar înainte să-şi lovească ţinta, iar într-o altă scenă poliţiştii ucraineni încearcă să doboare dronele invadatorilor.  Unul dintre primele atacuri au avut loc în apropiere de Gara Centrală din Kiev. O altă dronă a lovit o clădire rezidenţială din cartierul Șevcenkivsky, bombardat şi în urmă cu o săptămână de militarii lui Putin. Din mai multe apartamente nu a mai rămas nimic întreg. După ore de căutări, de sub dărmături este scos un trup fără viaţă. Un tânăr de 37 de ani şi soţia lui însărcinată în 6 luni sunt printre victime.  

Atac rusesc lângă ambasada României de la Kiev

Unul dintre atacuri a avut loc la distanţă mică de ambasada României la Kiev. "În această dimineață am ținut legătura îndeaproape cu Ambasada României la Kiev. Câteva rachete au lovit la o distanță de 1-1,5 km de sediul ambasadei nostre, însă tot personalul este în siguranță și monitorizăm cu atenție evoluția evenimentelor", a declarat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.

Alte proiectile au lovit în infrasctructura electrică a capitalei Ucrainei şi din alte două regiuni. Sute de localități sunt acum din nou fără electricitate. Însă nu toate loviturile ruşilor şi-au atins ţintele. "Au fost distruse cel puțin 37 de drone kamikaze. Au zburat spre sud", a anunţat Yurii Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Analiştii sunt de părere că astfel de atacuri cu aparate de zbor manevrate de la distanţă sunt menite să menţină civilii în teroare, pe măsură ce războiul intră într-o nouă etapă, după cum a anunţat chiar Vladimir Putin în urmă cu trei zile. "În acest moment, nu este nevoie de lovituri masive (n.r. asupra Ucrainei). În viitor, vom vedea", spune preşedintele Rusiei. "Ceea ce face ca acest conflict să depășească granițele raționalității și să se ducă în spre un model de invazie care dorește să anihileze practic tot ceea ce a rămas sau se gândește că ar fi Ucraina Occidentală, doar că nu-i iese", explică Andrei Ţăranu, politolog.

Uniunea Europeană  a anunţat că va antrena aproximativ 15.000 de soldaţi ucraineni pentru a le ţine piept ruşilor şi o nouă tranşă de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, pentru aprovizionarea cu arme. "Am văzut, din nou, în această dimineaţă Kievul sub atacul rusesc. Pentru mine, este foarte important să stabilim o misiune militară a Uniunii în Ucraina și, de asemenea, să oferim mai mulți bani pentru aprovizionarea Ucrainei cu arme", a declarat Jeppe Kofod, ministrul de Externe danez.

Un alt ajutor va veni pentru Ucraina din partea Israelului, care s-a ţinut până acum departe de luptele din regiunea noastră. Un înalt oficial israelian spune că a venit momentul ca ţara sa să livreze arme Kievului. Schimbarea de viziune vine după ce presa americană a scris că Rusia ar fi cumpărat de la Iran rachete balistice. Posibila implicare a Israelului este primită cu furie la Moscova. Fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev spune că mişarea este una total nechibzuită şi riscă să distrugă relaţiile dintre cele două ţări. 

O altă lovitură pentru regimul lui Putin. Unul dintre cei mai mari critici ai liderului rus, jurnalista Marina Ovsiannikova, plasată în arest la domiciliu după ce a denunțat ofensiva rusă în Ucraina, a reuşit să fugă din Rusia împreună cu fiica sa şi se află sub protecţia unui stat european. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cinci drone kamikaze au lovit în inima Kievului, aproape de ambasada României. Imaginile dezastrului: atacurile au semănat teroare printre civili