Antena Meniu Search
x

14 iulie, Ziua Franței! Lucruri neobișnuite despre Hexagon!

În 1594, atunci când francezii au trecut la calendarul gregorian, mulți dintre locuitori au crezut că 1 aprilie este prima zi a anului. Atunci a început istoria Zilei Păcălelilor

În 1594, atunci când francezii au trecut la calendarul gregorian, mulți dintre locuitori au crezut că 1 aprilie este prima zi a anului. Atunci a început istoria Zilei Păcălelilor 

În fiecare an, pe 14 iulie,francezii își sărbătoresc,cu mare fast, Ziua Națională. Căderea Bastiliei este cinstită cum se cuvine pe celebrul bulevard Champs Elysee, iar locuitorii din întregul Hexagon sărbătoresc cu mic cu mare. De-a lungul timpului, Franța a avut un rol exponențial în istoria europeană și chiar mondială, dar dincolo de lucrurile serioase care sunt legate de compatrioții lui Napoleon, Voltaire sau Balzac, există și câteva fapte mai puțin cunoscute care au ca punct de plecare frumoasa țară din vest.

AU INVENTAT PĂCĂLEALA!

Spre sfârșitul anilor 1500, francezii au trecut la calendarul gregorian, iar pentru mulți dintr locuitori această modificare a reprezentat o adevărată provocare. Cei mai mulți au crezut că prima zi a anului va fi 1 aprilie, Din acel moment prima zi a lui Prier este considerată, în multe țări, Ziua Păcălelilor.

PUȚINI BĂUTORI DE BERE

Fiind țara cu una dintre cele mai renumite podgorii, Franța se laudă cu pricepuți degustători și consumatori de vinuri. În Hexagon, berea este considerată o băutură de lux, francezii consumând această licoare doar cu ocazii speciale. La polul opus se află vinul, care se găsește la orice preț și la prețuri pentru toate buzunarele.

O FORMĂ CIUDATĂ

Hotărât lucru, Franța este o țară care are o formă neobișnuită. Are ieșiri către Canalul Mânecii, Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, iar țara este "poreclită" și Hexagon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » 14 iulie, Ziua Franței! Lucruri neobișnuite despre Hexagon!