Antena Meniu Search
x

14 persoane au murit într-un cumplit accident, după ce şoferul unui autobuz s-a urcat drogat la volan, în Indonezia. Alţi 19 pasageri au fost răniţi

Tragedie cumplită pe o autostradă din regiunea Java Timur din Indonezia. 14 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un şofer s-a urcat drogat la volan, a pierdut controlul şi a intrat cu autobuzul într-un panou electronic pentru informarea traficului.

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 11:34

Poliţia din Java de Est, Indonezia, spune că bărbatul care se afla la volan nu avea permis şi consumase metamfetamină cu puţin timp înainte. Acesta ar fi înlocuit un alt şofer care avea nevoie de odihnă. Vehiculul care transporta 34 de persoane s-a ciocnit luni, 16 mai, de un panou electronic pentru informarea traficului.

Potrivit rapoartelor, autobuzul circula pe drumul cu taxă Surabaya-Mojokerto în momentul accidentului. Videoclipurile martorilor de la fața locului surprind echipajele medicale târând răniţii şi victimele decedate din autobuz. Cu disperare au încercat să acorde primul ajutor în speranţa că pot salva cât mai multe vieţi, însă pentru 14 persoane era deja prea târziu. Alţi 19 pasageri au fost transprotaţi de urgenţă la un spital din Mojokerto.

Nu existau urme de frână pe drum aproape de locul unde a fost găsit autobuzul. Ancheta preliminară a Poliției din Java de Est a sugerat că șoferul de autobuz a cauzat accidentul mortal, neexistând alte aspecte care să îl fi perturbat înainte de momentul coliziunii. Autobuzul, operat de compania de turism PO Ardiansyah, se întorcea la Mojokerto după o excursie la Wonosobo și Yogyakarta.

Directorul de trafic al poliției din Java de Est, Latief Usman, a declarat: „Când ne-am uitat la șofer, au existat indicii potrivit cărora a folosit metanfetamina. Prelevăm o probă de sânge pentru a confirma rezultatul testului de urină al şoferului”.

Poliția încă nu a depus oficial acuzații, dar continuă să adune dovezi în ceea ce priveşte accidentul tragic. Alte 19 persoane au fost grav rănite în urma coliziunii. Autorităţile au declarat că şoferul era de fapt un înlocuitor, urcându-se la volan după ce autobuzul făcuse o pauză pentru odihnă. Bărbatul a condus 17 km înainte de a se izbi de semnul de circulaţie.

Compania de turism PO Ardiansyah este, de asemenea, investigată de autorități și ar putea fi acuzată penal pentru neglijență, dacă se dovedește că șoferii săi de autobuz nu erau calificați pentru respectivul loc de muncă. Ancheta preliminară a Poliției din Java de Est (Java Timur) sugerează că şoferul, care a fost identificat doar cu iniţialele AF, este principalul vinovat în cazul accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 14 persoane au murit într-un cumplit accident, după ce şoferul unui autobuz s-a urcat drogat la volan, în Indonezia. Alţi 19 pasageri au fost răniţi