Antena Meniu Search
x

Video 15 morţi şi zeci de răniţi, după ciocnirea a doua trenuri în India. Un vagon a rămas în poziţie aproape verticală, fiind proiectat peste celălalt tren

Un tren de marfă s-a izbit luni de un tren de pasageri care staţiona, în statul indian Bengalul de Vest, cel puţin 15 persoane pierzându-şi viaţa, iar câteva zeci fiind rănite, a anunţat poliţia, un accident pe care autorităţile feroviare l-au pus pe seama unei erori umane, relatează Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 15:00

15 morţi şi zeci de răniţi, după ciocnirea a doua trenuri în India. Un vagon a rămas în poziţie aproape verticală, fiind proiectat peste celălalt tren
- Captura X

Trenul de marfă a lovit trenul Kanchanjunga Express care se deplasa spre Kolkata, capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Tripura, scoţând de pe şine trei vagoane ale trenului de pasageri. Presa a prezentat imagini ale accidentului, cu containere din trenul de marfă împrăştiate în zonă şi un vagon rămas poziţionat aproape vertical după accident.

Cincisprezece cadavre au fost scoase din vagoanele contorsionate

Cincisprezece cadavre au fost scoase din vagoanele contorsionate, a declarat pentru Reuters Abhishek Roy, un oficial de rang înalt al poliţiei din districtul Darjeeling, din estul statului, locul unde s-a produs accidentul. De asemenea, 54 de persoane au fost rănite, iar echipele de salvare ale poliţiei şi ale forţei naţionale de intervenţie în caz de dezastre lucrau pentru a îndepărta resturile.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Nu a fost imediat clar câţi pasageri se aflau la bord în momentul impactului. Salvatorii au folosit drugi de fier şi frânghii pentru a lucra la eliberarea unui vagon al trenului de pasageri, care a fost ridicat şi a ajuns pe plafonul trenului de marfă din cauza impactului.

Printre cei decedaţi se numără conductorul trenului de marfă şi un gardian din trenul de pasageri, a declarat reporterilor Jaya Varma Sinha, şefa consiliului feroviar care administrează reţeaua de cale ferată din întreaga ţară. Accidentul s-a produs după ce conductorul trenului de marfă nu a respectat semnalul, a adăugat Sinha.

Premierul Narendra Modi a prezentat condoleanţe. Noua tragedie feroviară din India care loc la puţin peste un an după ce o eroare de semnalizare a provocat unul dintre cele mai grave accidente de acest gen din India: 288 de persoane au murit în statul vecin Odisha, cauzat de o defecţiune a unui sistem de semnalizare.

Partidele de opoziţie au criticat guvernul lui Modi pentru bilanţul său în ceea ce priveşte siguranţa feroviară. "Creşterea numărului de accidente feroviare în ultimii 10 ani este un rezultat direct al proastei gestionări şi al neglijenţei guvernului Modi, care duce la pierderea de vieţi şi bunuri ale pasagerilor în fiecare zi", a declarat principalul opozant al lui Modi şi liderul partidului Congresului, Rahul Gandhi, într-o postare pe X.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » 15 morţi şi zeci de răniţi, după ciocnirea a doua trenuri în India. Un vagon a rămas în poziţie aproape verticală, fiind proiectat peste celălalt tren