Antena Meniu Search
x

18 persoane au murit, după ce s-au intoxicat cu alcool, în Rusia. În urmă cu o săptămână, s-a deschis o anchetă pentru otrăvire în masă

Autoritățile ruse au anunțat sâmbătă că 18 persoane au murit din cauza unei intoxicații cu alcool în orașul Ekaterinburg, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 22:35

18 persoane au murit, după ce s-au intoxicat cu alcool, în Rusia. În urmă cu o săptămână, s-a deschis o anchetă pentru otrăvire în masă - Shutterstock

Anchetatorii au descoperit că victimele au băut lichior care conținea metanol, un alcool otrăvitor folosit de obicei în scopuri industriale.

"Ca urmare, 18 persoane au murit din cauza consumului lichidului menționat", a declarat un comitet care analizează infracțiunile majore, potrivit Mediafax.

Otrăvire în masă

Incidentul survine după ce săptămâna trecută a fost deschisă o anchetă privind o presupusă otrăvire în masă legată de alcool ilegal în sud-vestul Rusiei, în urma căreia au murit 34 de persoane.

Ancheta din Ekaterinburg a constatat că victimele au cumpărat alcool în perioada 7-14 octombrie de la un grup de persoane, dintre care două au fost reținute, a precizat comitetul de anchetă.

Cazurile de otrăviri în masă cauzate de alcool au șocat țara în trecut. În 2016, 77 de persoane au murit în Siberia după ce au băut ulei de baie amestecat cu alcool metilic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 18 persoane au murit, după ce s-au intoxicat cu alcool, în Rusia. În urmă cu o săptămână, s-a deschis o anchetă pentru otrăvire în masă