Antena Meniu Search
x

22 iulie: ZI BLESTEMATĂ? În 2011, Breivik a omorât 77 de oameni. În 2016, mall-ul din Munchen a devenit câmp de război

22 iulie, o zi toridă de vară, una care înscrie Europa pe o hartă a terorii, având ca poli Norvegia și Germania, iar drept coordonate temporale anii 2011 și 2016.

 22 iulie, o zi toridă de vară, una care înscrie Europa pe o hartă a terorii, având ca poli Norvegia și Germania, iar drept coordonate temporale anii 2011 și 2016. 

În aceeași zi, la cinci ani distanță, zeci de oameni au murit într-un mod oribil, fiind victime ale unor „atacatori” cu viziuni extremiste. Actele sângeroase pot fi echivalate cu „masacre” sau „carnagii” prin violența lor, numărul victimelor și mai ales, locurile de desfășurare. Norvegia și Germania, două superputeri securizate, au fost luate prin surprindere de atacatori, care s-au dovedit mai vigilenți și mai abili decât forțele de ordine. Cel puțin la nivel de prevenție, atât meticuloșii norvegieni, cât și disciplinații nemți - au fost învinși de autorii unor atacuri care au înscris Oslo, Utoya și Munchen pe lista orașelor-capcană. Germania reușise să evite până astăzi un atac terorist major. Se pare că doar până astăzi. La fel și Norvegia, până la fatidica zi de 22 iulie 2011.

22 iulie 2011: Ziua în care Norvegia a fost îngenuncheată de un singur asasin

Acum cinci ani, masacrul odios al norvegianului Anders Behring Breivik de pe Insula Utoya făcea înconjorul lumii. 77 de oameni uciși cu sânge rece. 

CITEȘTE CONTINUAREA ȘI PARALELA dintre două tragedii AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 22 iulie: ZI BLESTEMATĂ? În 2011, Breivik a omorât 77 de oameni. În 2016, mall-ul din Munchen a devenit câmp de război