Antena Meniu Search
x

31 de români cu teste PCR false au fost reținuți la granița dintre Spania și Franța

31 de români au fost reținuți la granița dintre Spania și Franța, după ce au prezentat teste false PCR.

de Monica Palade

la 29.03.2021, 19:24

31 de români cu teste PCR false au fost reținuți la granița dintre Spania și Franța - Shutterstock

Poliția Națională i-a ridicat pe cei 31, atunci când urmau să treacă în Franța prin punctul de frontieră La Junquera, scrie ABC. Românii se aflau într-un autocar, iar vameșii și-au dat seama rapid că ceva e în neregulă când au văzut că testele erau făcute la mai multe laboratoare.

Când au trecut la verificarea codurilor, oamenii legii și-au dat seama imediat că au de-a face cu un fals pentru că toate erau alocate altor persoane. 

Alături de cei 31 de români au fost reținuți și șoferii autocarului, care ar fi trebuit să se întoarcă în România.

Spania cere test PCR negativ Covid-19, cu cel puţin 72 de ore înainte și la frontiera terestră, nu doar la sosirea pe cale aeriană.

Ce spun polițiștii

După schimbul prealabil de informații diferite între cei doi ofițeri de poliție cu privire la aceleași evenimente, în dimineața zilei de 26 martie, Poliția Aeriană și de Frontieră Franceză (PAF) a comunicat, reținerea unui autocar îndreptat spre România, ai cărui călători au prezentat certificate PCR false, care apar ca efectuate de mai multe laboratoare spaniole, anunță Poliția Națională.

Prin urmare, s-a verificat cu presupusele laboratoare care au efectuat testele prezentate, confirmându-se că fie codul respectiv nu corespundea emitentului, fie că a fost asociat cu o altă persoană, pentru care ar fi fost manipulate.

Odată ce autoritățile franceze au fost informate, au executat o respingere la frontieră, călătorii fiind puși la dispoziția Poliției Naționale spaniole, care după certificarea de către laboratoarele oficiale a falsității documentelor, a procedat la arestarea deținătorilor documentelor, ca presupuși autori ai unei infracțiuni de falsificare de documente.

După ce au fost audiați într-o declarație la secția de poliție, aceștia au fost eliberați, în așteptarea autorităților judiciare competente de a dispune proceduri suplimentare. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » 31 de români cu teste PCR false au fost reținuți la granița dintre Spania și Franța