Antena Meniu Search
x

Ofițerii de la o bază aeriană din Montana sunt acuzaţi că au trişat la un test

Au fost încredinţaţi cu cele mai letale, cele mai puternice arme din lume. Acum însă, cinstea a 34 de ofiţeri ai forţelor aeriene americane este pusă sub semnul întrebării. Oamenii ar fi trişat la mai multe teste

Vezi și

Sunt bărbaţii şi femeile cărora le-a fost încredinţat arsenalul balistic al Statelor Unite. Şi acum sunt implicaţi în ceea ce şeful Pentagonului numeşte cel mai mare scandal care a lovit vreodată forţele aeriene.

34 de ofiţeri ai forţelor aeriene din personalul responsabil cu lansarea rachetelor, de la baza aeriană Malmstrom din Montana, au fost trişat atunci când au răspuns la întrebările testului de eficienţă, a spus Deborah Lee James, Air Force Secretary.

Cu 4 luni în urmă, un superior de la o bază din Montana ar fi trimis prin sms răspunsurile la un test pe care ofiţerii îl susţin lunar.

Având în vedere că ofiţerii mai susţin şi alte teste, inclusiv o simulare a lansării armelor şi alte teste de cunoştinţe despre armamentul pe care îl controolează, faptul că au trişat spune mai mult despre integritate decât despre eficienţa lor.

Cei 34 de ofiţeri aflaţi în centrul scandalului reprezintă exact 5 la sută din personalul încredinţat cu gestionarea armamentului nuclear.

Şi, chiar dacă nu există indicii că astfel de incidente ar fi avut loc şi în alte baze militare, toţi cei 600 de ofiţeri de lansare vor fi testaţi din nou.

Persoanele acuzate au fost suspendate până la finalizarea anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ofițerii de la o bază aeriană din Montana sunt acuzaţi că au trişat la un test