Antena Meniu Search
x

35.000 de refugiaţi ucraineni evacuaţi din hotelurile de la Marea Neagră din Bulgaria. Ce alternative au

Refugiații ucraineni care au fost cazaţi în ultimele luni în hotelurile de pe litoral din Bulgaria sunt nevoiţi să plece. O dată cu începerea sezonului estival, 35.000 de refugiaţi vor fi evacuaţi din hotelurile de la Marea Neagră din ţara vecină. Prin urmare, punctele de trecere a frontierei cu Romania s-au aglomerat. Numai pe la Vama Veche sute de ucraineni au tranzitat în ultimele 24 de ore. 

de Redactia Observator

la 03.06.2022, 15:12

Vezi și

Statul bulgar le-a transmis refugiațialor ucraineni că de la 1 iunie nu mai pot sta în hotelurile de pe litoral. Autoritățile de la Sofia le-au oferit posibilitatea să se mute în două centre de refugiați, amplasate în sudul Bulgariei.

Majoritatea refugiaților au refuzat să se mute acolo pentru că ar însemna să fie relocați în containere din tabere situate pe un câmp și spun că condițiile nu sunt dintre cele mai bune. Cei mai mulți dintre ei aleg să plece către alte țări din Europa, una dintre ele fiind România. 

Peste 5300 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultima săptămână doar prin punctele de trecere Negru Vodă, Ostrov și Vama Veche, unii au rămas în România, alții au plecat în alte țări. Unii dintre ei chiar s-au întors acasă, în Ucraina. În ultimele 24 de ore, 500 de refugiați au trecut prin Vama Veche, unii dintre ei se duc către vama Isaccea pentru a se întoarce acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 35.000 de refugiaţi ucraineni evacuaţi din hotelurile de la Marea Neagră din Bulgaria. Ce alternative au