Antena Meniu Search
x

40 de persoane au murit în atacuri atribuite Boko Haram

Atacatorii, care au ajuns la fața locului cu motociclete și vehicule dotate cu arme, i-au împușcat pe localnici și au jefuit magazine în satele Debiro Biu și Debiro Hawul

Atacatorii, care au ajuns la fața locului cu motociclete și vehicule dotate cu arme, i-au împușcat pe localnici și au jefuit magazine în satele Debiro Biu și Debiro Hawul. 

Poliția locală a confirmat că atacurile au avut loc, dar a refuzat să furnizeze alte informații.

"La început trăgeau sporadic, dar după aceea au început să jefuiască magazinele și să dea foc la case", a declarat Hussaini Adamu, un martor care a fugit împreună cu mai mulți săteni să se ascundă în tufișuri.

Peste 100 de persoane au fost ucise în nordul Nigeriei în ultimele săptămâni într-un val de atacuri cu bombă, în special la Maiduguri, capitala statului Borno.

Muhammadu Buhari, noul președinte al celei mai mari țări africane din punctul de vedere al populației, a stabilit la Maiduguri centrul de comandă pentru campania militară împotriva Boko Haram.

Boko Haram controla un teritoriu de mărimea Belgiei în nord-estul Nigeriei la începutul anului, dar între timp a fost împinsă înapoi de armata nigeriană, sprijinită de trupe din Ciad, Niger și Camerun, relatează Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » 40 de persoane au murit în atacuri atribuite Boko Haram