Antena Meniu Search
x

Video 40.000 de luptători sirieni vor să meargă la război în Ucraina, de partea Kremlinului. Li s-ar fi promis 300$ pe lună

Rusia continuă recrutarea pentru armata paralelă de mercenari şi paramilitari, care să susţină Garda Naţională a lui Putin în Ucraina! Celor aproximativ 200.000 de militari ruşi li se vor alătura, în curând, 16.000 de sirieni, potrivit declaraţiilor de la Kremlin.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:29

Vezi și

Potrivit reprezentanților armatei din Ucraina, 400 de oameni ar fi ajuns deja în Rusia. Presa locală scrie că li s-au promis 300 de dolari pe lună pentru a lupta în numele lui Putin. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație neguvernamentală, spune că 40.000 de luptători s-au înscris pe liste pentru a fi trimiși la război în Ucraina. Acolo, unde, deja se află mercenarii Grupului Wagner.

Compania militară privată rusă ar aparţine unui magnat apropiat de Putin, poreclit chiar "bucătarul lui Putin", şi ar acţiona în interiorul Ucrainei - în special în zona separatistă - de opt ani. În momentul de faţă, la Kiev, ar fi aproximativ 400 de membri ai acestui grup, potrivit The Times, care precizează că mercenarii au avut până acum şi trei tentative de asasinare a lui Zelenski.

Cecenii, de partea lui Vladimir Putin

Pentru a apăra interesele ruseşti, Grupul Wagner a acţionat până acum în cel puţin 30 de ţări. Iar acum, magnatul rus ar încerca să recruteze soldaţi chiar din Africa Centrală. Însă operaţiunea întâmpină dificultăţi din cauza diferenţelor climatice. De la începutul invaziei, au fost de partea Rusiei şi miliţienii despotului cecen Ramzan Kadîrov.

Potrivit unor estimări, numărul lor nu depăşeşte 10.000 - dar cunosc bine teritoriul în care acţionează. Consideraţi foarte loiali lui Putin, aceştia au participat activ la conflictele din Donbas şi Crimeea. Forțele armate ucrainene anunțau acum câteva zile că au distrus 56 de tancuri cecene și au exterminat un general, dejucând astfel o tentativă de asasinat a lui Zelenski.

De cealaltă parte, sunt cecenii din Ucraina, cei care nu sunt de acord cu regimul instaurat de Rusia la Groznii vor să-și ia revanșa. În aceleaşi regiuni, Donbas şi Crimeea, aceştia s-au trezit că luptă împotriva ucrainenilor de extremă dreaptă din Batalionul Azov. În Ucraina, au ajuns şi luptători din Italia. Serviciile de anti-terorism din Roma au raportat 60 de compatrioţi care au răspuns apelului armatelor pro-ruse. În luptă a intrat şi "Legiunea Străină" a lui Zelenski. Autorităţile ucrainene susţin că sunt 100.000 de voluntari civili din 52 de ţări care s-au înrolat în Forțele Teritoriale de Apărare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 40.000 de luptători sirieni vor să meargă la război în Ucraina, de partea Kremlinului. Li s-ar fi promis 300$ pe lună