Antena Meniu Search
x

The Times: Zelenski, vizat de trei tentative de asasinat în ultima săptămână. Atacurile, dejucate de agenți dubli din FSB

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vizat de cel puțin trei tentative de asasinat în ultima săptămână, potrivit The Times. Două grupări diferite au fost trimise pentru a-l ucide pe președintele ucrainean: mercenari ai grupului Wagner, susținut de Kremlin, și forțele speciale cecene. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.03.2022, 09:59

The Times: Zelenski, vizat de trei tentative de asasinat în ultima săptămână. Atacurile, dejucate de agenți dubli din cadrul FSB - Profimedia Images

Tentativele de asasinat au fost dejucate de agenți dubli, anti-război, din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), care au alertat oficialii ucraineni, a informat The Times

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a confirmat cele trei tentative de asasinat şi a declarat presei că a primit informaţii de la agenţii dubli „care nu vor să ia parte la acest război sângeros”.

Mercenarii Wagner și militarii ceceni au încercat să-l ucidă pe Volodimir Zelenski

Mercenarii Wagner din Kiev au suferit pierderi serioase în timpul tentativelor de asasinat. 

Pe acelaşi subiect

Sâmbătă, un atentat la viața lui Zelensky a fost dejucat la periferia Kievului. Oficialii ucraineni de securitate au spus că un grup de asasini ceceni a fost „eliminat” înainte de a ajunge la președinte.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a declarat posturilor de televiziune ucrainene că spionii ruși au informat forțele ucrainene despre asasinarea planificată. Oficialii ucraineni susțin că informațiile care au dus la moartea cecenilor au venit de la agenții nemulțumiți din FSB care se opun invaziei.

Tentativele de asasinat, dejucate cu ajutorul spionilor din FSB

„Pot spune că am primit informații de la FSB, care nu vrea să ia parte la acest război sângeros”, a spus Danilov. „Și datorită acestui fapt, grupul de elită Kadyrov a fost distrus, care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru”.

O sursă care cunoaște activitățile Grupului Wagner a declarat pentru The Times că între 2.000 și 4.000 de mercenari au ajuns efectiv în Ucraina în ianuarie, dar cu misiuni diferite. Se spune că grupul îi urmărește pe Zelesnki și consilierii săi cu ajutorul telefoanele lor mobile. 

Mercenarii Wagner au desfășurat operațiuni ascunse în Africa și Orientul Mijlociu, inclusiv în Siria, iar cel mai recent s-au implicat în conflictul din Ucraina prin ghidarea la sol a tancurilor rusești către capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » The Times: Zelenski, vizat de trei tentative de asasinat în ultima săptămână. Atacurile, dejucate de agenți dubli din FSB