Antena Meniu Search
x

Video 42 de civili, ucişi într-un nou atac israelian în Gaza. Bombardamentele aveau ca scop asasinarea unui comandant Hamas

Oraşul israelian Tel Aviv a fost paralizat aseară de cel mai amplu protest de la începutul războiului din enclavă, iar imaginile arată că au existat ciocniri violente între poliţişti şi demonstranţi. Manifestanţii cer, încă o dată, organizarea unor noi alegeri. Între timp, în Fâşia Gaza au murit 42 de civili într-un nou atac israelian. 

de Redactia Observator

la 23.06.2024 , 20:48

Protestele au devenit evenimente săptămânale în Israel, după atacul Hamas din 7 octombrie, de anul trecut. Mitingul se seara trecută din Tel Aviv a reuşit să surprindă o lume întreagă. Peste 150.000 de mii de oameni au ocupat străzile, au blocat autostrăzile şi au cerut demisia premierului Banjamin Netanyahu. Îl acuză că prelungește războiul din Gaza și că pune în pericol securitatea țării și viața ostaticilor.

Pentru ce au scandal manifestanţii

"Îl văd ca pe un guvern criminal, un guvern care ucide ostaticii răpiţi şi un guvern care ne omoară soldaţii, pentru că îi trimite în Gaza sau îi lasă să fie bombardaţi în nord fără niciun plan rezonabil care să ducă la pace sau la o încetare a focului", spune un protestatar.

Vezi și

Pe pancartele care apăreau în mulţime au fost scrise mesaje precum "Ministrul crimei" și "Opriți războiul!". Mai mulţi protestatari s-au ciocnit cu forţele de ordine care au fost nevoite să intervină pentru a calma spiritele. Unii demonstranți s-au întins pe jos, acoperiți cu vopsea roșie, spunând că ceea ce se întâmplă sub conducerea lui Benjamin Netanyahu este "moartea democraţiei". 

Pe acelaşi subiect

În paralel cu mitingul anti-guvernamental, rudele celor peste 100 de ostatici rămaşi în Fâşia Gaza s-au adunat în Piața Ostaticilor, alături de alte câteva mii de persoane, pentru a cere, din nou, guvernului, să ajungă cât mai repede la un acord cu Hamas. Una dintre tinerele ţinute în captivitate a împlinit, ieri, 20 de ani, însă familia nu ştie dacă fata mai trăieşte sau nu.

Zeci de civili ucişi în Gaza

Între timp, cel puțin 42 de oameni  au fost ucişi în tabăra de refugiaţi Shati din Gaza. Bombardamentele aveau ca scop asasinarea unui înalt comandant Hamas, dar victime au căzut civilii.

Armata israelină a confirmat că a "eliminat" un lider islamist al Libanului, acuzat că a furnizat arme grupării Hamas. Imediat a sosit şi răspunsul. Mişcarea Hezbollah a anunţat că a lansat o "dronă explozivă", împotriva unei poziţii militare în nordul Israelului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri externe » 42 de civili, ucişi într-un nou atac israelian în Gaza. Bombardamentele aveau ca scop asasinarea unui comandant Hamas