Antena Meniu Search
x

80 de bărbaţi arestaţi în cazul celor opt femei din Africa de Sud violate în grup. Toţi sunt membrii bandei "zama-zama"

Peste 80 de bărbați suspectați de violul în grup a opt femei și jaful armat al unei echipe de producție video din orașul sud-african Krugersdorp, la vest de Johannesburg, s-au prezentat în instanță. Indivizii au fost prinşi şi arestați de către autorităţi în apropierea unei mine dezafectate.

de Antonia Roşu

la 03.08.2022, 13:22

80 de bărbaţi arestaţi în cazul celor opt femei din Africa de Sud violate în grup. Toţi sunt membrii bandei "zama-zama"
80 de bărbaţi arestaţi în cazul celor opt femei din Africa de Sud violate în grup. Toţi sunt membrii bandei "zama-zama" - Profi Media

Suspecții ar fi nişte mineri care lucrează ilegal, cunoscuți sub numele de „zama-zamas”, care caută aur în minele părăsite din zona Johannesburg, relatează The Guardian. Mulți dintre mineri sunt străini, potrivit rapoartelor locale. Bandele „zama-zama” de mineri ilegali sunt de asemenea învinuite pentru criminalitatea larg răspândită din zona, spun localnicii.

Violurile au avut loc atunci când echipa care filma un clip muzical la una dintre minele abandonate a fost atacată de către bărbații înarmați, săptămâna trecută joi, conform poliţiei.

Echipajul de 22 de persoane – 12 femei și 10 bărbați – era ocupat cu filmarea unui videoclip când au fi fost atacați de un grup de bărbați înarmați”, a declarat comisarul de poliție al provinciei Gauteng.

Autorităţile investighează în acest moment 32 de acuzaţii de viol

Pe acelaşi subiect

Suspecții au ordonat tuturor să stea culcaţi și au violat opt ​​dintre femei. Mai mult, le-au furat toate bunurile înainte de a fugi de la locul incidentului”, a spus acesta. Toate echipamentele video ale echipajului au fost furate. În acest moment, poliția investighează 32 de acuzații de viol.

Probele ADN ale femeile atacate vor fi folosite pentru a identifica agresorii, a declarat luni ministrul național al Poliției, Bheki Cele.

Agresorii nu vor fi acuzaţi doar de viol şi furt

Ceilalți bărbaţi aflaţi deja în custodia autorităţilor au şanse de a se confrunta şi cu acuzații de imigrație și minerit ilegal.

Peste 300 de persoane au protestat luni în fața tribunalului Krugersdorp pentru a-și exprima furia față de incident. Vestea violurilor și a jafului a înfuriat comunitatea și organizațiile de femei din zonă, care s-au plâns că astfel de evenimente răspândite în jurul Krugersdorp sunt inacceptabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 80 de bărbaţi arestaţi în cazul celor opt femei din Africa de Sud violate în grup. Toţi sunt membrii bandei "zama-zama"