Antena Meniu Search
x

80 de persoane, date dispărute în urma alunecărilor de teren, "ca un tsunami", din Japonia

La două zile de la alunecările de teren care au măturat totul în cale, în oraşul de coastă Atami, autoritățile continuă să caute zecile de persoane date dispărute în urma incidentului.

de Redactia Observator

la 05.07.2021, 13:36

Trei persoane au murit, iar alte 80 sunt date dispărute în Japonia, după ce o alunecare de teren a măturat tot ce i-a ieşit în cale. Zeci de case, maşini şi gospodării întregi au fost înghiţite de torent.

Japonia a mobilizat armata

Alunecările masive, "ca un tsunami", au fost provocate de ploile torențiale din ultimele zile, scrie CNN. În doar două zile, a plouat mai mult decât într-o lună. În misiunea de salvare și căutare a victimelor au fost implicate echipaje de poliție, pompieri, dar și militari.

Duminică, 13 persone au fost salvate, însă, starea uneia dintre victime s-a înrăuățit, aceasta decedând la spital. Până în prezent, autoritățile au anunțat salvarea a 25 de persoane, în timp ce alte 80 sunt date dispărute. 

Aproape 3.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, după ce mai mulţi stâlpi au fost doborâţi. Nici copacii n-au rezistat în faţa viiturii. Tragedia a avut loc într-o staţiune cu izvoare termale din oraşul Atami, aflată la 90 de kilometri distanţă de Tokyo.

Autorităţile au emis alertă de gradul 5, cel mai ridicat nivel, dar şi ordine de evacuare pentru mai multe localităţi din apropiere de Tokyo, în care ar putea avea loc alte alunecări de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 80 de persoane, date dispărute în urma alunecărilor de teren, "ca un tsunami", din Japonia