Antena Meniu Search
x

80 de românce au ajuns la Viena, cu trenul, pentru a îngriji bătrâni. Condiții stricte de testare pentru coronavirus (video)

80 de românce au ajuns la Viena, cu trenul, pentru a îngriji bătrâni. Condiții stricte de testare pentru coronavirus au fost luate de autorități, care au trimis temporar femeile într-un hotel.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.05.2020, 14:48

Românce ajunse cu trenul la Viena, intrate în carantină Vezi și
  • Româncele sunt cazate într-un hotel, până le vin rezultatele testele pentru coronavirus.
  • Joi, un alt tren sosește la Viena, cu asistente din România.

Un grup de 80 de femei din România au ajuns luni în capitala Austriei într-un tren închiriat special pentru transportul lor. Femeile, care sunt deosebit de necesare pentru îngrijirea persoanelor în vârstă care necesită atenție non-stop, trebuie să stea mai întâi la un hotel, unde sunt testate pentru COVID-19.

Dacă rezultatele testelor vor fi negative, româncele vor merge apoi în diferite orașe din Austria, unde vor fi angajate. Elena Meca, o asistentă medicală din România ajunsa luni la Viena, a spus: "Nu mi-e teamă. Sunt sănătoasă și nu cred că această boală apare pur și simplu. Cred că totul este în regulă."

Ministrul austriac al UE, Karoline Edstadler, a declarat că negocierile și procesul birocratic necesar pentru a angaja asistentele personale au necesitat mult timp, dar crede că a satisfăcut cererea și că „această oportunitate va fi folosită”, scrie AFP.

Mulți angajați români care au rămas blocați în Austria de săptămâni întregi pot lua acum acest tren, pentru a se întoarce în România. Un alt tren care aduce mai mulți lucrători în Austria este așteptat pentru joi.

Potrivit Universității Johns Hopkins, Austria are peste 15.800 de cazuri COVID-19 confirmate și 618 decese, în timp ce România are peste 15.300 de infecții confirmate și 961 de decese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 80 de românce au ajuns la Viena, cu trenul, pentru a îngriji bătrâni. Condiții stricte de testare pentru coronavirus (video)