Antena Meniu Search
x

Video A început Săptămâna Modei la Paris, locul unde se află cele mai noi tendințe: Vor fi peste 110 prezentări ale designerilor din întreaga lume

Toţi ochii spre Paris! A început cea mai strălucitoare Săptămână a Modei. Mii de turişti au venit special pentru a descoperi colecţiile de primăvară-vară. La Paris, spectatorii pot să afle cele mai noi tendinţe în modă, cât şi poveşti de neuitat din spatele culiselor. Cu ochii pe defilările din capitala modei este şi o echipă Observator.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 01.03.2024, 21:04

Vezi și

Parisul a devenit, timp de o săptămână, capitala hainelor şic, a stilului şi extravaganţei. Mii de oameni din toate colţurile lumii au venit în oraşul iubirii pentru cel mai important eveniment de modă din prima jumătate a anului. Printre designerii care îşi prezintă creaţiile la Paris sunt şi 32 de români. Cu creatoarea de modă Clara Rotescu ne-am întâlnit la Ritz. Ea va prezenta la Paris o colecție care celebrează femeile puternice și cosmopolite, cu piese vestimentare care vorbesc despre seducție, farmec și o spontaneitate.

A început Săptămâna Modei la Paris, locul unde se află cele mai noi tendințe

Clara Rotescu, designer: Parisul este plin de exuberanţă, de couture, de lucruri îndrăzneţe, de avangardă, de tot ce este mai nebunesc în lumea modei.

Podiumul de la Săptămâna Modei nu este pentru fiecare designer. Regulile sunt stricte. Pot participa doar casele de modă ce au 35 de vestimentaţii pentru totul anul, cu îmbrăcăminte atât de zi, cât şi de seară.

Pe acelaşi subiect

Andreea Gherasim, reporter Observator: Săptămâna Modei la Paris este un adevărat maraton. Vor avea loc aici peste 110 prezentări ale designerilor din întreaga lume pe care Federaţia de Modă le programează foarte atent astfel încât niciuna dintre ele să nu se suprapună.

Aseară, publicul a avut parte de o călătorie de peste 8 mii de kilometri până în America de Sud. Aristocraţia franceză s-a împletit cu spiritul latin în colecţa de toamnă-iarnă a casei de modă Leonard.

Un spectacol de neuitat a fost şi la prezentarea casei de modă Chloe. Cu influenţele creatorului de modă Karl Lagerfeld, vestimentaţia de primăvară-vară este caracterizată prin compleuri inspirate din perioada anilor 50, când femeile au scăpat de exigenţele couture-ului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » A început Săptămâna Modei la Paris, locul unde se află cele mai noi tendințe: Vor fi peste 110 prezentări ale designerilor din întreaga lume