Meniu
Search
x

A murit unul dintre militarii ruşi prezenţi la centrala nucleară de la Cernobîl. Armata rusă a evacuat zona în grabă

Un militar rus care a participat la acţiunile armatei din zona centralei atomice de la Cernobîl a decedat. Informaţia a fost publicată de Serviciul Medical Militar al Federaţiei Ruse şi citată de Mediafax.

De Redactia Observator la 01.04.2022, 18:54

Potrivit sursei citate, decesul militarului a fost provocat de radaţiile de la Cernobîl. Şi compania ucraineană Energoatom, care se ocupă de gestionarea centralelor nucleare din Ucraina, a informat despre acest caz. Alţi 26 de militari ruşi au fost internaţi.

Soldații ruși, afectaţi de praful radioactiv de la Cernobîl

Soldații diagnosticați cu sindromul iradierii acute ar fi fost evacuați din zona Cernobîl cu șapte autobuze, potrivit unui oficial ucrainean, care a citat surse belaruse. În cursul acestei săptămâni au apărut informații despre un convoi rusesc care a traversat Pădurea Roșie, cea mai radioactivă zonă din jurul centralei nucleare. Angajații spun că blindatele rușilor au ridicat nori de praf radioactiv, iar praful inhalat le-ar putea provoca răni grave.

Mai multe rapoarte sugerează că soldaţii ruşi ar fi fost transferaţi într-o unitate medicală din Belarus, după ce au răscolit praful radioactiv de la Cernobîl. IAEA pregăteşte, pentru zilele următoare, prima "misiune de asistenţă" la Cernobîl.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » A murit unul dintre militarii ruşi prezenţi la centrala nucleară de la Cernobîl. Armata rusă a evacuat zona în grabă