Antena Meniu Search
x

Vladimir Jirinovski a murit. Cum a prezis în decembrie 2021 data la care Rusia va invada Ucraina

Vladimir Jirinovski, un ultranaționalist rus cunoscut pentru opiniile sale radicale, a murit la 75 de ani după o boală lungă, a declarat miercuri Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 14:16

Vladimir Jirinovski a murit. Cum a prezis în decembrie 2021 data la care Rusia va invada Ucraina
Vladimir Jirinovski a murit. Cum a prezis în decembrie 2021 data la care Rusia va invada Ucraina - Profimedia

Moartea lui Vladimir Jirinovski fost confirmată de către președintele Dumei de Stat Viaceslav Volodin în plenul Camerei. „Vladimir Volfovich Jirinovski a murit după o boală gravă și lungă”, a spus Volodin. Deputații ruși au păstrat un minut de reculegere. Jirinovski a fost internat în februarie, avea Covid iar starea lui s-a agravat.

Vladimir Jirinovski, liderul istoric al Partidului Liberal Democrat din Rusia, ultranaţionalist, a murit miercuri după "o boala lungă şi dureroasă", a precizat Volodin pe contul său Telegram. "Pentru noi toţi este o pierdere ireparabilă. Fie ca amintirea sa luminoasă să rămână pentru totdeauna în inimile noastre", a spus şeful Dumei de Stat.

Jirinovski era cunoscut pentru tiradele sale antioccidentale şi ieşirile provocatoare care l-au ţinut în atenţia publicului timp de peste trei decenii. El fusese internat la începutul lunii februarie cu coronavirus şi starea sa a fost descrisă ca fiind gravă, cu pneumonie dublă care i-a compromis până la 75% din plămâni.

Controversatul politician, renumit pentru scandalurile în care a fost implicat, ca în cazul în care a luat la bătaie o femeie şi un preot în parlament, afirmase că se vaccinase de opt ori împotriva COVID-19. În timpul convalescenţei sale, mass-media a raportat de două ori presupusa sa moarte, lucru negat de autorităţile ruse, inclusiv de Volodin.

Pe acelaşi subiect

"Personalitatea sa este atât de mare, încât este dificil de imaginat evoluţia sistemului politic din Rusia modernă fără el", a scris Volodin în aceeaşi postare pe Telegram despre acest veteran al politicii ruse, care fusese mereu atent să nu se opună preşedintelui Vladimir Putin, potrivit AFP.

Cum a prezis Jirinovski în decembrie 2021 data la care armata rusă a intrat în Ucraina

Jirinovski a prezis în decembrie anul trecut că pe 22 februarie 2022 va fi începutul invaziei ruse în Ucraina. Jirinovski a declarat în parlamentul Rusiei pe 27 decembrie anul trecut: „La ora 4 dimineața, pe 22 februarie, veți simți noua noastră politică. Îmi doresc ca 2022 să fie pașnic. Dar îmi place adevărul. Nu va fi un an pașnic. Va fi un an în care Rusia va deveni din nou mare”, a spus atunci Jirinovski, care conducea Partidul Liberal Democrat, fondat de KGB. Clipul cu Jirinovski a devenit viral după ce rușii au invadat Ucraina pe 24 februarie, rușii considerând discursul său unul ”profetic”.

Jirinovski, cunoscut pentru poziția sa antioccidentală, a avertizat că guvernul rus va lua la acea dată o direcție nouă, mai agresivă în ceea ce privește politicile sale față de Ucraina. Jirinovski nu a detaliat atunci care ar putea fi această nouă direcție și nu a furnizat vreo dovadă suplimentară că se va întâmpla asta, dar a evidențiat un potențial simbolism după care acționează președinte rus Vladimir Putin. 22 februarie era aniversarea datei la care au început marile proteste din Ucraina în urma cărora a fost alungat președintele pro-Moscova Viktor Ianukovici în 2014.

Jirinovski, născut în Kazahstan, este cunoscut pentru discursul său puternic naționalist și antioccidental. În anii 1990, el a susținut folosirea armelor nucleare în timpul războaielor din Cecenia. El a cerut, de asemenea, anexarea Alaskăi și restabilirea controlului asupra fostelor state sovietice, precum și anexarea Kazahstanului. A candidat la alegerile prezidențiale din 2018, câștigând aproape 6% din voturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Vladimir Jirinovski a murit. Cum a prezis în decembrie 2021 data la care Rusia va invada Ucraina