Antena Meniu Search
x

A omorât peste 700 de persoane, a fost împuşcat în cap, dar a trăit 97 de ani

Unul dintre cei mai temuţi luneşti din lume este finlandezul Simo Häyhä, supranumit şi “White Death” (Moartea Alba). Acesta a fost soldat în razboiul dintre Finlanda şi Rusia.

 Tot despre el se spune că a trecut prin geruri de -40 grade, iar în doar 3 luni avea 505 victime confirmate deşi cei care l-au cunoscut spun că cifra ar depăşi 800 de persoane. Doar cu puşca cu lunetă. Simo a mai ucis 200 de inamici cu pistolul său semi-automat.

Şi asta nu este tot. Modul său de operare este unul spectaculos. După ce a împuşcat nenumăraţi inamici, sovieticii şi-au trimis cel mai bun lunetist pentru a-l elimina.

Însă, acesta nu s-a mai întors. Apoi au trimis o întregă echipă de elită dar tot degeaba. Nici aceasta nu s-a mai întors. În cele din urmă au trimis un adevărat batalion, dar fără nici un rezultat.

Ca să nu fie descoperit Simo Häyhä avea o strategie foarte bine pusă la punct. Pentru că războiul a avut loc pe timp de iarnă, el era îmbrăcat în alb complet. Când se pregătea de tras, acesta lua zăpada în gură pentru a nu scoate abur şi să rişte să fie văzut.

Totuşi, pe 6 martie 1940, a fost împuşcat în falcă. Nu a murit, dar a fost găsit inconştient! După 7 zile şi-a revenit şi a trăit până în 2002, când a murit de bătrâneţe la vârsta de 97 de ani!

sursă: freshtopnews.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » A omorât peste 700 de persoane, a fost împuşcat în cap, dar a trăit 97 de ani