Antena Meniu Search
x

Fiica rezultată în urma unui viol și-a răzbunat mama, la mai bine de patru decenii după abuz. E primul caz de acest gen, în Marea Britanie

Un bărbat a fost condamnat pentru violarea unei fete de 13 ani în urmă cu 46 de ani, după ce fiica concepută în timpul atacului nu s-a lăsat până când ”tatăl ei biologic” nu a răspuns pentru faptele sale, în Marea Britanie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.08.2021, 17:01

Daisy, acum în vârstă de 45 de ani, a fost luată în îngrijire la câteva zile după naștere și a fost adoptată la vârsta de șapte luni. Abia la 18 ani și-a citit dosarul social și a descoperit că mama ei biologică avea 13 ani când a născut-o și că tatăl ei biologic era Carvel Bennett, pe atunci în vârstă de 28 de ani.

Documentele, care datează din 1975, menționau că problema a fost investigată de poliție, fără să fie tranșată de o curte de judecată, scrie The Guardian.

Din acel moment, femeia a declanșat o luptă acerbă pentru a-l chema pe tatăl biologic în instanță pentru fapta sa de viol și abia după ani de zile a reușit să-și vadă țelul atins. Cel mai des ea s-a lovit de faptul că autoritățile au considerat că, în termeni legali, mama biologică a fost victima infracțiunii, nu ea, în calitate de ”rezultat al violului”, prin urmare, aceasta ar trebui să demareze întreaga procedură de tragere la răspundere.

Prin povestea ei făcută publică, Daisy a spus că speră să crească conștientizarea faptului că și copiii concepuți prin viol sunt victime.

Pe acelaşi subiect

”Am vrut dreptate pentru mama mea și am vrut dreptate pentru mine. Ramificațiile a ceea ce Bennett a ales să facă mi-au modelat întreaga viață. Din cauza acelei infracțiuni sunt în viață. Eu sunt dovada unui viol asupra unui copil”, a spus femeia. 

Daisy a suferit în copilărie din cauză că părinții adoptivi erau albi

Daisy a fost adoptată de o familie albă și s-a luptat întreaga copilărie să se integreze în acel mediu: „Îmi amintesc că eram foarte mică și mă gândeam la mama mea biologică în fiecare zi. Rasa a fost o problemă imensă pentru mine”, a spus ea.

Daisy a luat contact cu mama ei biologică după ce a împlinit 18 ani și a întâlnit-o prima dată când avea 20 de ani. Când a izbucnit scandalul cu Jimmy Savile, în 2012, Daisy a devenit hotărâtă să-și găsească tatăl biologic și să-l aducă în fața justiției. A fost o lovitură amară când poliția a informat-o că Bennett nu poate fi urmărit penal pe baza plângerii sale, deoarece nu ea a fost victima presupusului viol.

După îndelungi eforturi, femeia și-a convins mama să depună plângere iar Carvel Bennett, acum în vârstă de 74 de ani, a fost condamnat de un juriu la tribunalul din Birmingham. Membrii juriului au deliberat puțin peste două ore înainte de a-l găsi vinovat.

Testele ADN au confirmat că Bennett este tatăl biologic al lui Daisy.

Femeia și-a convins mama să depună plângere pentru viol, după 46 de ani de la faptă

În instanță, mama biologică a lui Daisy a povestit că a fost violată de Bennett după ce fusese chemată acasă la acesta ca bonă pentru copiii lui. Bărbatul a violat-o și i-a cerut să nu spună la nimeni ce s-a întâmplat.

„Mi-a spus să tac. Am tăcut. L-am lăsat doar să facă ce voia să facă. L-am lăsat să mă folosească. Eram șocată. Eram un copil speriat. Nu m-am luptat cu domnul Bennett. Eram un copil de 13 ani”, a spus ea.

În instanță, bărbatul a declarat că regrete cele întâmplate, dar s-a apărat spunând că a crezut că fata avea 16 ani. 

„Nu știam că are 13 ani. Nu a fost un act intenționat, contemplat. Nu simt că trebuie să-i cer scuze. Nu cred că i-am făcut nimic. Nu mi-o amintesc ca pe un copil speriat”, a spus el.

Bennett a fost arestat preventiv și urmează să fie condamnat marți. Se crede că acesta e primul caz de acest gen în Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Fiica rezultată în urma unui viol și-a răzbunat mama, la mai bine de patru decenii după abuz. E primul caz de acest gen, în Marea Britanie