Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A renunţat la jobul clasic, iar acum câştigă 16.000$ dintr-o afacere inedită. Şi-a găsit inspiraţia într-o amintire din copilărie

După ce a absolvit Universitatea Syracuse în 2017 și a lucrat trei ani în publicitate și marketing în New York City, Vienna Hintze a simțit nevoia unei schimbări. Tânăra s-a mutat în Los Angeles, unde a pus bazele propriei agenţii de marketing digital, în micul ei apartament, dar tot simţea că lipseşte ceva, potrivit CNBC.

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 15:44

A renunţat la jobul clasic, iar acum câştigă 16.000$ dintr-o afacere inedită. Şi-a găsit inspiraţia într-o amintire din copilărie
A renunţat la jobul clasic, iar acum câştigă 16.000$ dintr-o afacere inedită. Şi-a găsit inspiraţia într-o amintire din copilărie - CNBC

"Simțeam că îmi pierd motivația pentru ceea ce făceam", a spus ea pentru CNBC. "Mă mutasem în LA, dar ceva pur și simplu nu mai funcționa. Schimbasem totul în viața mea, mai puțin activitatea profesională”. 

La sfaturile terapeutului, Vienna a făcut o listă cu tot ceea ce îşi doreşte de la jobul ideal. Tânăra a notat că vrea să lucreze în aer liber și să interacționeze cu oamenii, și că i-ar plăcea să dețină o camionetă veche. O săptămână mai târziu i-a venit ideea de a-şi deschide o mică florărie mobilă.  Deşi începutul a fost dificil, afacerea îi aduce un profit şi de 16.000 de dolari şi multă satisfacţie pe plan emoţional. „Dacă îți urmezi fericirea, banii vor veni,” spune ea.

Vienna Hintze a crescut în Long Island, New York. „Mama avea tot timpul flori în curtea din spate. Și unele dintre amintirile mele preferate cu tata sunt când ne plimbam cu micuța lui camionetă”. Tânăra a decis să își numească mica florărie după strada unde a crescut, Main Street. 

Articolul continuă după reclamă

Însă, înainte de a-şi vedea visul împlinit, tânăra a trebuit să găsească camioneta în care urma să funcţioneze florăria. După două săptămâni de căutări, Vienna a găsit ce căuta, aşa că şi-a folosit economiile, aproximativ 10.000 de dolari, pentru a cumpăra o micuţă camionetă. „Oricât de înfricoșător a fost să iau această decizie, știam deja că sunt genul de persoană care se dedică în tot ceea ce face. Eram hotărâtă să mă dedic 100%, și orice ar fi fost nevoie să fac pentru a reuși, cu siguranță aveam să fac.”

Pe acelaşi subiect

Cum face bani din afacerea cu flori

La început, americanca vindea flori, pe lângă jobul său principal în marketing digital. Dar, pe măsură ce afacerea cu flori a început să crească, devenea din ce în ce mai greu să se ocupe de jobul de bază. Câteva luni mai târziu a luat o decizie curajoasă: să-şi dedice tot timpul florăriei mobile. 

Afacerea cu florăria mobilă îi aduce venituri în trei moduri: prin evenimente pop-up, colaborări cu corporaţii și apariţii în diverse filmări. La evenimentele pop-up, ea își conduce camioneta plină cu flori proaspăt culese, aranjate în buchete, în diverse locații din Los Angeles. Şi le vinde pentru sume între 10 şi 75 de dolari.

Tânăra colaborează şi cu firme mari, unde livrează flori la diverse evenimente, dar şi la petreceri şi nunţi. Pentru aceste evenimente, clienţii pot închiria camioneta fără flori sau cu tot cu flori, care pot fi vândute participanților; sau să închirieze camioneta și să plătească florile în avans pentru a fi oferite gratuit invitaţilor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Ştiri externe » A renunţat la jobul clasic, iar acum câştigă 16.000$ dintr-o afacere inedită. Şi-a găsit inspiraţia într-o amintire din copilărie