Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "A sunat precum cel mai mare ţânţar din lume. Dar era un glonţ". Trump l-a sunat pe Robert Kennedy Jr şi i-a explicat momentul atacului

Detalii şocante după tentativa de asasinat a lui Trump. Thomas Crooks, cel care a tras asupra fostului preşedinte, ar fi plănuit să detoneze şi o bombă în timpul discursului. Iar presa americană scrie că Iranul complota de câteva săptămâni bune să îl ucidă pe liderul republicanilor. La convenţie, toţi foştii rivali ai miliardarului i-au declarat loialitate în încercarea de a reveni la Casa Albă.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 20:45

Pe acoperişul de unde atacatorul a tras în Trump, anchetatorii au găsit telefonul acestuia şi un detonator. Cu el urma să declanşeze o cutie metalică cu explozibili aflată în maşină pentru a creea o diversiune. Surse CNN susţin şi că echipa de securitate a lui Trump era în alertă deja de câteva săptămâni, după ce agenţiile de informaţii au descoperit că Iranul plănuia să îl asasineze pe Trump. Investigatorii nu au găsit nicio legătură între Teheran şi tentativa de asasinat de sâmbătă. "Oamenii legii au spus că această investigație este în faza incipientă și că aceasta ar putea fi o investigație lungă. Vor continua să intervieveze oamenii și să cerceteze istoria atacatorului", a declarat Alanna Durkin Richer, jurnalist Associated Press.

Biden a cerut interzicerea modelului de armă folosită de tânărul de 20 de ani

FBI a anunțat că a reușit să deblocheze telefonul lui Thomas Crooks şi speră să afle şi motivul atacului. Familia lui Donald Trump este în continuare în stare de şoc. "Familia noastră a avut parte de destule amenințări cu moartea, pulberi misterioase trimise la casele noastre. Nimic din toate astea nu te pregătește, ca mamă, să pui mâna rapid pe telecomandă și să-ți îndepărtezi copiii mici din faţa ecranului", a declarat Lara Trump, nora lui Donald Trump.

Vezi și

Pe reţelele de socializare, o animaţie ajunsă virală arată cât de aproape a trecut fostul preşedinte pe lângă moarte. Mişcarea capului i-a salvat însă viaţa. Trump a descris momentul într-o conversaţie cu Robert F. Kennedy Junior, candidat independent la preşedinţie. "Am întors capul ca să arăt diagrama şi ceva m-a pişcat. A sunat precum un ţânţar imens, cel mai mare ţânţar din lume. Dar era un glonţ", a declarat Donald Trump. În urma tentativei de asasinat, popularitatea lui Trump a explodat. Americanii plătesc şi 700 de dolari pentru a-şi face tatuaje cu imaginea fostului preşedinte din ziua atacului. Iar În ziua a doua a convenţiei Republicane, foştii rivali în lupta pentru preşedinţie au făcut coadă ca să îl laude pe fostul preşedinte.

"Dacă vom fi conduşi încă patru ani de Biden sau o singură zi de Harris, țara noastră va ajunge într-o stare mult mai proastă. De dragul naţiunii noastre trebuie să îl alegem pe Donald Trump", a declarat Nikki Haley, fostă candidată la preşedinţie. În urma tentativei de asasinare a adversarului său, Joe Biden a cerut interzicerea modelului de armă folosită de tânărul de 20 de ani. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » "A sunat precum cel mai mare ţânţar din lume. Dar era un glonţ". Trump l-a sunat pe Robert Kennedy Jr şi i-a explicat momentul atacului