Antena Meniu Search
x

La 19 ani, a trăit cât pentru o viaţă întreagă. Povestea emoționantă a unui adolescent bolnav de cancer

La numai 19 ani, un tânăr din Marea Britanie poate spune cu mâna pe inimă că a trăit cât pentru o viaţă întreagă. Nici nu a avut de ales. La numai 15 ani a aflat că are cancer şi că nu poate fi salvat.

Vezi și

La numai 19 ani, un tânăr din Marea Britanie poate spune cu mâna pe inimă că a trăit cât pentru o viaţă întreagă. Nici nu a avut de ales, deoarece la numai 15 ani a aflat că are cancer şi că nu poate fi salvat. Aşa că a decis să pună în practică tot ce îi trecea prin cap, de la salturi cu paraşuta la acţiuni caritabile, arătându-le tuturor că trebuie să ne bucurăm şi să profităm de viaţă.

E o vorbă: "Când viaţa îţi oferă lămâi, trebuie să faci limonadă." Dar ce faci când viaţa îţi dă cancer? Visezi. Cel puţin asta face Stephen de patru ani, de când a aflat că are cancer. Avea numai 15 ani pe atunci, o vârstă care l-a făcut să lupte şi să continue să îşi îndeplinească dorinţele. A făcut chiar o listă cu tot ce ar vrea să facă: 46 de vise, transformate deja în realitate.

”Sunt lucruri pe lista mea care includ săritul cu paraşuta, surfing cu colacul prin mulţime, cântatul la tobe în faţa unei mulţimi. Şi am ajuns să fac asta, în direct, pe stadionul Wembley”, spune Stephen.

Cea mai mare dorinţă a lui Stephen însă era să strângă zece mii de lire sterline pentru organizaţia caritabilă care l-a ajutat de când a fost diagnosticat cu cancer. Visul lui a atins cote incredibile, tânărul adunând până acum peste trei milioane de lire sterline.

Între timp, Stephen a ajuns în spital, iar acum a pus pe internet un mesaj în care îşi ia adio de la cei care i-au fost aproape, semn că nu mai poate lupta cu boala. Este însă mulţumit că a trăit în ultimii ani mai mult decât trăiesc alţii într-o viaţă.

”Nu vreau să mor. Dar dacă povestea mea îi învaţă pe ceilalţi să nu ia viaţa drept ceva etern, atunci pot muri liniştit. Între timp, eu voi încerca să mă bucur de fiecare minut. Cancerul e urât. Dar viaţa e minunată”, a mai adăugat tânărul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » La 19 ani, a trăit cât pentru o viaţă întreagă. Povestea emoționantă a unui adolescent bolnav de cancer