Antena Meniu Search
x

Șeful Statului Major al armatei indiene, soția lui și alte 11 persoane au murit. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit

Un elicopter militar s-a prăbușit în statul Tamil Nadu, ucigând cel puțin 13 persoane, inclusiv pe șeful apărării, generalul Bipin Rawat.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 16:24

Șeful Apărării din India, generalul Bipin Rawat, soția sa și alte 11 persoane au fost uciși după ce un elicopter militar în care călătoreau s-a prăbușit în statul Tamil Nadu din sud, a anunțat Forțele Aeriene Indiene (IAF), potrivit AlJazeera.

IAF a spus într-o postare pe Twitter că „accidentul tragic” a avut loc în apropierea orașului Coonoor, miercuri, la prânz. Elicopterul se afla în drum de la o bază a Forțelor Aeriene către Colegiul Statului Major al Serviciilor de Apărare când s-a prăbușit.

Autoritățile au declarat că au deschis o anchetă

Prim-ministrul Indiei Narendra Modi a spus că generalul Rawat a fost un „soldat remarcabil” și un „adevărat patriot” care a contribuit în mare măsură la modernizarea forțelor armate și a aparatului de securitate al țării. „Perspectivele și perspectivele sale asupra chestiunilor strategice au fost excepționale. Decesul lui m-a întristat profund”, a spus Modi.

Pe acelaşi subiect

„Fiind primul CDS din India, generalul Rawat a lucrat la diverse aspecte legate de forțele noastre armate, inclusiv reformele apărării. A adus cu el o bogată experiență de a servi în armată. India nu va uita niciodată serviciile sale excepționale”, a adăugat premierul.

De asemenea, comentând incidentul, ministrul indian al Apărării, Rajnath Singh, a spus că este „profund îngrijorat de moartea bruscă a șefului de stat major al apărării, generalul Bipin Rawat, a soției sale și a altor 11 membri ai Forțelor Armate, într-un accident extrem de nefericit de elicopter astăzi în Tamil Nadu”

„Moartea sa prematură este o pierdere ireparabilă pentru forțele noastre armate și pentru țară”, a spus domnul Singh, adăugând că „generalul Rawat a servit țara cu curaj și diligență excepționale. În calitate de prim șef al Statului Major al Apărării, el a pregătit planuri pentru unirea forțelor noastre armate”, a spus Singh.

Anterior, canalele de știri au afișat un manifest de zbor care afișa numele a nouă pasageri, inclusiv soția lui Rawat și alți oficiali înalți ai apărării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Șeful Statului Major al armatei indiene, soția lui și alte 11 persoane au murit. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit