Antena Meniu Search
x

Accident tragic, cu cel puţin 11 morţi, într-o mină de cărbune din China. Cauza, o posibilă explozie în subteran

Un accident a avut loc marți într-o mină de cărbune din nord-estul Chinei. Cel puțin 11 oameni au murit, a anunțat CCTV.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 28.11.2023, 15:59

11 mineri, morţi în China - Shutterstock (scop ilustrativ)

Accident într-o mină din China. 11 persoane au murit marți într-un accident la o mină de cărbune din provincia Heilongjiang, din nord-estul Chinei, a anunțat presa de stat din China, preluată de Reuters.

11 mineri, morţi în China

Accidentul a avut loc la ora 15.00 la mina de cărbune Shuangyang din Heilongjiang Longmei Shuangyashan Mining Co.

Cauza accidentului este în continuare investigată, dar este posibil ca o explozie să fi provocat tragedia. Nu se știe dacă există și alte victime și nu a fost calculată valoarea pagubelor.

Pe acelaşi subiect

41 de muncitori, blocaţi într-un tunel prăbuşit din India

În India, 41 de bărbați au rămas prinși într-un tunel de autostradă prăbușit din Himalaya de mai bine de două săptămâni. Inițial, pentru salvarea lor au fost folosite echipamente de foraj, dar, după aproximativ 40 de metri, acestea s-au stricat din cauza stâncilor și metalelor întâlnite. De aceea, autoritățile au apelat la așa-numiții „mineri șobolani”, care sapă manual și folosesc pasaje înguste pentru a avansa. Autoritățile indiene nu au spus ce a cauzat prăbușirea, dar în regiune se produc frecvent alunecări de teren, cutremure și inundații.

Aproximativ 50-60 de oameni lucrau în schimbul de noapte în tunelul de 4,5 km, care este construit în statul vecin Uttarakhand, pe o autostradă naţională care face parte din ruta de pelerinaj hindusă Char Dham. Presa locală a relatat că cei care se aflau în apropierea ieşirii din tunel au reuşit să iasă, în timp ce cei 40 care se aflau mai adânc în interior au rămas blocaţi.

Autostrada Char Dham este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale guvernului naţionalist hindus al premierului Narendra Modi. Acesta vizează să conecteze patru locuri de pelerinaj venerate de hinduşi în Uttarakhand, prin 890 km de drumuri care sunt construite la un cost de 1,5 miliarde de dolari.

Regiunea muntoasă este predispusă la alunecări de teren, cutremure şi inundaţii, iar incidentul urmează unor fenomene de tasare a terenului pe care geologii, locuitorii şi oficialii le-au pus pe seama construcţiilor rapide din munţi.

Proiectul s-a confruntat cu critici din partea experţilor de mediu, iar unele lucrări au fost oprite după ce sute de case au fost avariate de tasări de-a lungul traseelor. Lucrările la tunel au început în 2018 şi trebuiau să fie finalizate până în iulie 2022, lucru care a fost amânat acum până în mai 2024, se arată într-o declaraţie guvernamentală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri externe » Accident tragic, cu cel puţin 11 morţi, într-o mină de cărbune din China. Cauza, o posibilă explozie în subteran